zondag 26 april 2020
 

Geschreven door Stephanie van Gerven.

 

Evanescence geeft albumdetails, brengt single uit

Het is alweer negen jaar geleden dat Evanescence zijn meest recente album uitbracht: “Evanescence“. De opvolger is momenteel in de maak en het eerste voorproefje is een feit.

Het nieuwe album draagt de titel “The Bitter Truth” en zal geleidelijk over 2020 worden uitgebracht. Deze aankondiging gaat gepaard met de release van de eerste single en video voor het nummer “Wasted On You“. De beelden voor de clip werden opgenomen door alle bandleden en hun telefoons.

Over het nieuwe album en single vertelt Evanescence zangeres Amy Lee het volgende: “We hebben de muziek net zo lang opgenomen totdat we de studio niet meer in konden en maakten het op afstand af. We zijn nog steeds volop aan het schrijven voor dit album en hebben nog veel werk te doen. Mede daarom besloten we het voor dit album anders aan te pakken en de nummers afzonderlijk uit te gaan brengen. Meer specifiek: uitbrengen op het moment dat ze af zijn, om zo meer in het nu te leven met onze fans en met onze muziek. ‘Wasted On You’ was niet het nummer dat we als eerste single wilden gaan uitbrengen. Maar toen de wereld voor onbepaalde tijd in een lockdown terecht kwam en daardoor alles in één klap anders werd, veranderde ook het gevoel en de betekenis van wat we wilden zeggen. Ik heb deze songtekst niet geschreven over wat we momenteel collectief doormaken, maar op de een of andere manier geeft het wel precies dat naadloos weer. Vanuit zakelijk oogpunt is het wellicht niet heel verstandig om uitgerekend nu muziek uit te brengen. Maar wij zijn juist van mening dat mensen momenteel meer dan ooit muziek nodig hebben. Immers: wie weet wat morgen brengt? Sterker nog: wie weet of er überhaupt een morgen komt?

Hieronder kun je luisteren naar “Wasted On You” van Evanescence? Ben jij benieuwd naar dit nieuwe album en wat vind je van de eerste single? Laat het ons weten via Facebook en Twitter.

Deel dit bericht met je vrienden op WhatsApp:

Laat een reactie achter:


Spotify playlist