donderdag 26 juni 2014
 

Geschreven door Nylo de Meijer.

 

Interessant, maar dan alleen dankzij mash-ups

Justin Bieber, One Direction, je kent ze wel. Die vervelende muzikanten die doen alsof ze muziek kunnen maken. Gelukkig hebben we daar tegenwoordig een oplossing voor. De mensen die geniaal kunnen editten en zo bijzondere liedjes zetten onder de mindere artiesten. Denk bijvoorbeeld aan Lamb of God onder een optreden van de jongetjes van One Direction.

Er is nog een tweede manier om muzikanten leuker te maken. Door middel van mash-ups. Twee liedjes die samen één geheel vormen. Dit is misschien nog wel vermakelijker dan de liedjes die onder videoclips zijn gezet. Zo is de mash-up van Justin Bieber, ja ik zei het B woord nu alweer, en Slipknot niet eens zo slecht. De zanger van de band heeft ook duidelijk gemaakt dat hij de mash-up versie van psychosocial en baby gewoon tof vindt.

Korn en Taylor Swift zijn ook al samengevoegd en dat levert een redelijk product op. Naast dat dit soort clips vermakelijk zijn, is het een goede manier om je anti-metal vrienden kennis te laten maken met metal op een redelijke manier. Op een gegeven moment helpt het niet meer om ze maar te blijven volspammen met goede muziek en kan een mash-up van hun favoriete artiest in combinatie met een goede metalband de eerste introductie naar deze muzieksoort zijn.

Zorg dan wel dat je de mash-up zonder video laat zien, een clip van Slipknot is natuurlijk minder vriendelijk dan de gemiddelde clip van een popartiest. Geniet tot slot van de eerder genoemde mash-up van Korn en Taylor Swift en laat ons via Facebook of Twitter weten welke mash-up jij het leukst vindt.

Laat een reactie achter:

Zoeken…
Nieuwste alternatives