vrijdag 14 juni 2013
 

Geschreven door Sven Rietkerk.

 

Festival review: Rock Am Ring

Muziek, braadworsten en bier, heel veel bier. Dat is de kortste samenvatting die je kan geven van Rock am Ring. Om aan te geven hoe de vele concerten waren zal ik awards uitdelen. De Smash Press Festival Awards: Rock Am Ring.

Opener van het jaar: Love And Death
De nieuwe band van de gitarist van KoRn. Hoe kort het optreden ook is, knallen doen de mannen wel. Ze laten ook weten dat het festival dan echt begonnen is.

Meest arrogante frontman: Danny Worsnop, Asking Alexandria
Nog nooit in mijn leven heb ik zo’n arrogante kwal op het podium gezien. Als het publiek niet doet wat hij wil, slaat zijn positieve houding om. Tijd voor een cursus ‘hoe kom ik weer op aarde’ voor deze man.

Meest kinky outfit: Hayley Williams, Paramore
Je zult ons er niet over horen klagen, maar als ze in een semi-sm porno speelde hadden wij het ook geloofd. Leer, net te strak en net te kort. Dit leidde soms wat af van een verder prima optreden.

Old Skool band: Limp Bizkit
Jaren geleden luisterden wij hier als kleine mensen al naar. Limp Bizkit bewijst dat ze nog steeds een heel publiek op kunnen zwepen. Bekijk hieronder naar het concert van deze mannen.

Afsluiter van de dag: Green Day
Ze doen hetzelfde kunstje al een aantal jaar, maar het werkt nog steeds. Fans op het podium, mee zingen en gewoon kwaliteit. Een veld met ruim 85000 mensen die allemaal springen op jouw muziek, niet veel bands die dat voor elkaar krijgen.

Feestje van het weekend: The Wombats
Brit-pop op zijn best. Springende en dansende mensen bij elk nummer met “Dance To Joy Division” als hoogtepunt.

Vervelendste persoon van het festival: Onze Duitse overburen
Je zou denken dat een festival sociaal en gezellig is. Onze overburen dachten daar echter anders over. Letterlijk geen enkel moment rust gehad vanwege de geluidsinstallatie van deze mensen. Meedoen tot een uur of 4 is leuk, maar 72 uur achter elkaar is iets te veel van het goede.

Al met al is Rock Am Ring een van de tofste festivals die er is. Een gegarandeerde goede line-up, veel mensen en veel gezelligheid. Dan heb ik het nog niet gehad over het barbecueën op het kampeer terrein en de onbeperkte hoeveelheid bier die je mee mag nemen. Het enige echte nadeel is dat al het eten en drinken op het festivalterrein onbetaalbaar is. Denk aan €5,- voor een biertje. Toch zullen we er volgend jaar weer naar toe gaan. En voor nu: Tot de volgende Smash Press Festival Awards.

Laat een reactie achter:

Zoeken…
Nieuwste alternatives