maandag 27 januari 2020
 

Geschreven door Nylo de Meijer.

 

Five Finger Death Punch vernietigt AFAS Live op hoog niveau

Het is een zachte zondagavond, 26 januari 2020. In AFAS Live is het iets minder zacht: Five Finger Death Punch, Megadeth én Bad Wolves staan vandaag op de Amsterdamse planken. Er zijn nog kaartjes aan de deur verkrijgbaar, maar de concertzaal lijkt wel tot de nok gevuld.

Wegens een productionele verandering hebben we de show van Bad Wolves moeten missen. Voor ons begint de avond dus met Megadeth, die twintig minuten te laat het podium beklimt! In afwachting maken de “Slayer”-kreten plaats voor “duurt lang”-kreten. Deze trashmetalband is één van de grote namen uit de scene van vroeger. De band rondom de opvallende frontman Dave Mustaine, staat heel strak te spelen vandaag. Echter komt Mustaine zelf wat gehavend over tijdens het zingen. Tijdens “Sweating Bullets” hoor je hem vooral mompelen en zijn de woorden er niet goed uit te filteren. Ondanks dat het vocaal niet om over naar huis te schrijven is, worden gitaarsolo’s met een brede glimlach, brandende vingers en vlijmscherpe riffs de zaal ingeslingerd. Met “Symphony of Destruction” en “Holy Wars… The Punishment Due”, de laatste song van Megadeth, wint de band het publiek toch nog voor zich!

Als Five Finger Death Punch op het podium staat, kan het twee kanten op gaan: de band kan iets geks doen, zoals ruziemaken, de show niet afmaken of iets anders onverwachts, en de andere optie is dat er een ongelofelijk goede set gespeeld wordt. Daar blijkt vandaag dus geen verandering in te zijn. De mannen uit Las Vegas staan weer eens te rocken zoals alleen zij dat kunnen.

Met “Inside Out” komt Five Finger Death Punch het podium op onder luid gegil van alle duizenden fans. Daarna scheurt “Trouble” het podium door en vernietigt “Wash It All Away” de speakers en wordt knalhard door AFAS Live gegooid. Hiermee bevestigt de band klaar te zijn om de fans te vermaken met een overduidelijk sterke set. Tijdens “Jekyll And Hyde” besluit de band om los te gaan met pyro. Er blijven maar vlammen de lucht in gaan en het meezinggehalte is natuurlijk hoog met deze track. Toch is frontman Ivan Moody zijn stem in het begin niet zo lekker zuiver en ruig zoals normaal. Tijdens “Sham Pain” lijken de stembanden gesmeerd te zijn, want het klinkt al een heel stuk beter.

Zodra de fans beginnen met crowdsurfen, gaan er steeds meer mensen mee. Frontman Ivan Moody reageert hierop met beschermende woorden: “I love it when you crowdsurf. Love it! But please be safe”. Gelukkig blijft dit energieniveau tot het einde van de show doorgaan. Om de paar seconden vliegt er weer iemand de lucht in. Houdt iemand bananen in de lucht? Moody reageert. Ziet Moody kinderen in het publiek? Dan reageert hij: “I’ve got some candy”. Ivan laat weten dat hij in een goede bui is, wat duidelijk te merken is. Hij lacht veel, grapt veel en geniet breed van het enthousiaste publiek.

De set sluit af met de sterke “Under and Over It”, een a capella versie van “Far From Home” en de heerlijke “The Bleeding”. Net als altijd, eindigt het concert van Five Finger Death Punch met tracks die door de speakers gaan, terwijl de bandleden afscheid nemen van hun fans. Het blijft jammer dat ook “The House of the Rising Sun” hier onder valt, want wat willen de fans deze graag live horen. De tot de nok gevulde AFAS Live gaat warm, voldaan en uitgeput de Amsterdamse kou weer in.

All photos are owned by Smash Press and are protected by copyright. Feel free to share these photos wherever, but credit the photographer and link back to www.smashpress.nl. Photos are not allowed to use for commercial purposes without permission. For additional information you can mail to info@smashpress.nl.

All photos are owned by Smash Press and are protected by copyright. Feel free to share these photos wherever, but credit the photographer and link back to www.smashpress.nl. Photos are not allowed to use for commercial purposes without permission. For additional information you can mail to info@smashpress.nl.

Laat een reactie achter:

Zoeken…
Nieuwste alternatives