maandag 20 mei 2013
 

Geschreven door Nylo de Meijer.

 

Gitaar The Beatles verkocht voor $408.000

Als fan van The Beatles heb je er blijkbaar veel geld voor over, voor een gitaar van de mannen. Het gaat hier om een elektrische gitaar die bespeeld is door John Lennon en George Harrison. Zij verwachtten ongeveer $200.000 op te halen met de veiling, maar dit is $408.000 geworden. De gitaar is verkocht aan een anoniem persoon tijdens het Music Icon evenement, die zaterdag gehouden was in het Hard Rock Cafe in Manhattan.

Het instrument was jaren eerder al eens verkocht voor een prijs die net over de $100.000 ging. Tijdens deze veiling werden er meer dingen van grote artiesten verkocht. Zo werden er onder andere spullen verkocht van Elvis PresleyMichael JacksonBette MidlerDavid CassidyDavid Bowie, The Grateful DeadMadonna en Jimi Hendrix.

Het blijkt dat alles wat de leden van The Beatles aanraken in goud veranderd. Zo had George Michael in het jaar 2000 een witte Steinway piano gekocht, die in 1970 gebruikt was door Lennon om de hit “Imagine” te schrijven. Michael legte hier $2.000.000 voor neer.

Hieronder kun je luisteren naar het nummer “Imagine” van The Beatles.

Deel dit bericht met je vrienden op WhatsApp:

Laat een reactie achter:


Spotify playlist