donderdag 7 juni 2018
 

Geschreven door Sanne Paaij.

 

Gorillaz speelt vier nieuwe tracks live

Ruim een jaar geleden bracht Gorillaz zijn vijfde studioalbum uit: “Humanz“. Dit was het eerste plaatje van de fictieve band in zes jaar tijd en er was daarom nogal wat te doen rondom de release. Het album was bijvoorbeeld een week voor de releasedatum al te beluisteren via een app, maar hiervoor moest je wel op precies de juiste locatie zijn.

Muzikant Damon Albarn en tekenaar Jamie Hewlett hebben het afgelopen jaar niet stilgezeten en lieten onlangs weten dat Gorillaz deze maand nog met een nieuwe plaat komt. Het schijfje draagt de naam “The Now Now” en komt uit op vrijdag 29 juni. Afgelopen weekend stonden de heren op het podium van Rock im Park in Duitsland, waar ze maar liefst vier nieuwe tracks lieten horen. De nummers “Tranz“, “Magic City“, “Sorcererz” en “Souk Eye” zijn opgenomen door een fan en vervolgens online gedeeld.

MEER: De band heeft wederom bewezen dat creativiteit in de muziek ontzettend belangrijk is.

Bekijk de beelden van het optreden van Gorillaz hieronder. Word jij al nieuwsgierig naar de rest van de nieuwe plaat? Laat het ons weten via Facebook en Twitter.

Laat een reactie achter:

Spotify playlist