zondag 17 november 2019
 

Geschreven door Rosa Jonker.

 

I’ll Get By laat emoties horen op “Tiny Room”

Op 15 november komt “Tiny Room” uit, de eerste EP van Nederlandse melodic hardcoreband I’ll Get By. Bestaande uit leden van Dock 83, Shallow, Immersed en Athena’s Word kwam deze groep begin 2018 bij elkaar om muziek te maken. Het resultaat ervan is eindelijk hier.

De eerste track van de EP, “Tragedy”, begint tamelijk rustig met melodieuze gitaarpartijen. Daarna knallen de vocals van Jesse Lakerveld binnen. Het nummer wordt interessant gemaakt door een aantal tempo wisselingen en verschillen in dynamiek. Nadat we een stukje trage drums en beheersde gitaren hebben gehoord, waar Lakerveld overheen schreeuwt, keren de instrumentals in volle kracht terug.

No Hope” is een goede afspiegeling van waar de EP om gaat: rauwe emoties in muzikale vorm. “I’m such a disappointment, I keep on wasting your time” luiden de lyrics dan ook op een gegeven moment. Een meezingbare bridge met fijne harmonieën zorgt voor een mooi contrast tussen de krachtige vocals die deze bridge voorgaan en opvolgen. Een fade-out aan het einde geeft een passende afsluiting aan het nummer.

Op “Worth It” laat I’ll Get By zien waar melodic hardcore om draait: een langzame intro waar de drums later invallen maakt plaats voor harde vocals die begeleid worden door melodieuze gitaren. Het enigszins abrupte einde brengt de track alleen maar meer kracht bij. “Hesitation” volgt hierna, een nummer dat vol melancholie zit. De track zit goed in elkaar en de tweede zangstem zorgt voor een extra goede samenhang.

Worrying” en “Your Arrow” zijn de singles die de band uitbracht voor deze EP. Beide zijn krachtige, wat snellere nummers dan de voorgaande tracks. “Worrying” is een emotioneel nummer over onzekerheden. De hoge gitaar die we tijdens de bridge horen veroorzaakt een fijne tegenstelling met de screams. Dit is een goede weerspiegeling van de emoties in de muziek. Met energieke gitaar- en drumpartijen, een hoog tempo en bijtende teksten zorgt “Your Arrow” voor een fijne afsluiting van de EP.

Tiny Room” is een sterke eerste release. Je vindt er makkelijk typische kenmerken van melodic hardcore in terug: melodieuze gitaarpartijen, krachtige vocals, emotionele teksten, noem maar op. Het is een coherente EP, waarbij de nummers qua muziek en qua thema goed op elkaar aansluiten. Kortom: I’ll Get By heeft goed door hoe hij in zijn genre past.

Beoordeling: 7,5/10
Releasedatum: 15 november 2019
Label: Smithsfoodgroup DIY

Deel dit bericht met je vrienden op WhatsApp:

Laat een reactie achter:


Spotify playlist