dinsdag 27 januari 2015
 

Geschreven door Irene Theunissen.

 

Interview: Alive Again

Het gaat lekker met de heren van Alive Again. Vorig jaar heeft de band twee EP’s uitgebracht en zijn er natuurlijk flink wat shows gespeeld. Dit jaar lijken er ook erg grote plannen te zijn. Wij hadden de mogelijkheid de heren te ondervragen over hun toekomstplannen en wat we allemaal kunnen verwachten dit jaar.

Belangrijk om mee te beginnen: hoe gaat het met jullie?
Ja, lekker! We komen net terug van het opnemen van de allerlaatste gangvocals voor onze akoestische EP. Dat was ook meteen het allerlaatste wat nog moest gebeuren, dus het hele opname proces is nu afgerond. Dat is natuurlijk altijd een geweldig gevoel.

Nog even een terugblik: hoe was jullie 2014?
In een woord: GE-WEL-DIG.

11 maanden geleden besloten we een band te vormen en live te gaan spelen. Marijn (zanger) en Rik (gitarist) waren oorspronkelijk begonnen als singer-songwriter duo, maar een band is natuurlijk veel mooier. Een paar maanden later kwam de releaseparty van onze eerste EP “Four Words.” Het was geweldig hoe goed deze werd ontvangen en dat heeft ons enorm gemotiveerd om verder te knallen. 3 maanden later kwam onze split EP “Roadtrips & Campfires” uit samen met onze vrienden van The Press & the President. Welke bij jullie ook niet onbekend zijn. Deze twee EP’s samen zijn ondertussen al over de 85.000 x beluisterd op Spotify, echt madness.

We zijn niet snel tevreden, dus we zijn het afgelopen half jaar, naast hele vette shows en wat bezoekjes aan 3FM, druk bezig geweest met onze akoestische EP en onze elektrische EP (waarvan de nummers al af zijn, maar waar we nog een geschikte plek voor zoeken om deze onder te brengen en op te nemen).

Ondertussen hebben we ook getekend bij een booking agency; Mad Addiction Bookings. En dat is geweldig, mede door hun kunnen we binnenkort spelen met artiesten als The Swellers, As It Is, Forever Came Calling, Trophy Eyes, etc. Dit alles hadden we een half jaar geleden nog niet durven dromen.

Het lijkt erop dat jullie grote plannen hebben voor het komende jaar. Wat kunnen wij verwachten?
Onze elektrische EP uitbrengen en misschien al wel een album. Prioriteit heeft voor nu dat we allemaal voor de 100% tevreden zijn over de nummers van de elektrische EP. Deze EP willen we perfect hebben. Daarnaast gaan we héél veel shows spelen.

Jullie akoestische EP komt al snel uit. Hierop zijn een aantal akoestische versies van oude nummers te vinden. Hoe hebben jullie die nummers uitgekozen?
We hebben de nummers gekozen die we het vetst vonden, er zullen 4 nummers op komen die we al eerder elektrisch uitgebracht hebben, maar ook 1 nieuwe!

Waarom wilden jullie een akoestische EP uitbrengen?
Om onze ouders een beetje te vriend te houden. Anders mogen we hun auto’s niet meer lenen.

Gaat er nog een tour komen ter promotie van de EP’s?
Op dit moment hebben we nog veel losstaande shows en support acts van grotere bands. Maar als we in zo’n tempo door blijven groeien, wie weet! Zou erg gaaf zijn.

Komen er nog meer samenwerkingen zoals met The Press & the President aan?
De samenwerking met The Press was erg cool. Zij komen uit hetzelfde dorp en het zijn goede vrienden van ons. We gaan ook regelmatig met elkaar mee met shows, elke show is weer een avontuur en daar houden wij wel van. Dus wat dat betreft staan wij altijd wel open voor samenwerkingen met wie of wat dan ook. Maar wel richten wij ons nu meer op ons eigen materiaal en willen we daar graag onze focus op hebben.

Hier in Nederland lijkt het goed te gaan met jullie carrière. Zijn er plannen om naar het buitenland uit te breiden?
Nee, niet concreet. Maar als de mogelijkheid er is, pakken wij die met beide handen aan. Dat is toch wel onze droom, als wij kunnen touren, doen we dat. Pas als we op de Vans Warped Tour spelen is ons leven compleet.

Wat is het gekste dat jullie bij een show hebben meegemaakt?
Dat is toch wel de keer dat wij bij Harry’s Seks Paleis aankwamen (tenminste zo noemden wij het, we zullen de echte naam van de venue maar niet noemen) en dat ze er vanuit gingen dat we onze eigen zangmicrofoons mee hadden genomen, want die hadden ze daar niet. En dat was voor hen de normaalste zaak van de wereld.

Zijn jullie 100% gefocust op de band, of wordt er nog iets naast gedaan?
Goede vraag. We zijn eigenlijk allemaal wel drukke aapjes. We studeren alle 5 en we zijn verspreid over Groningen, Amsterdam en Zwolle. Maar in het weekend komen we altijd bij elkaar en spelen we shows of zijn we aan het oefenen. Dit betekent niet dat we doordeweeks niets doen. Door de weeks zijn we juist misschien wel het drukst. Bijvoorbeeld met het schrijven van muziek, schrijven doen we voornamelijk thuis en we hebben de apparatuur zelf om alles op te nemen. Dus bijna wekelijks staat er wel weer een nieuw nummer op onze dropbox. Vooral onze zanger Marijn zou zichzelf zo in China kunnen positioneren, massaproductie is slechts een understatement bij hem.

Wat hopen jullie in 2015 te bereiken?
Alles wat we kunnen pakken. We hebben nog niet zoveel ervaring met festivals. Dus dat zou heel cool zijn.

Als je zou kunnen touren met twee bands welke zouden dat zijn?
THE STORY SO FAR en onze drummer droomt al jaren van een support van Katy Perry.

Is er nog iets wat je wilt zeggen tegen de lezers van Smash Press?
Hallo.

Laat een reactie achter:

Zoeken…
Nieuwste alternatives