zaterdag 26 januari 2013
 

Geschreven door Nylo de Meijer.

 

Interview: Arizona

Arizona is ontstaan in België in het einde van 2010. In deze korte periode dat zij bestaan hebben zij onder andere al opgetreden als het voorprogramma van You Me At Six, The Casting Out en The Used, dus zeker geen kleine namen. Aangezien zij onze zuiderburen zijn, goede muziek maken en laatst in Nederland waren en hier wel vaker komen, vonden wij het tijd om deze mannen te strikken voor een interview.

11 Januari waren jullie weer in Nederland, hoe anders is dit vergeleken met jullie thuisbasis?

Over zowel het publiek in België als Nederland zal je ons nooit horen klagen. In België zijn we ondertussen wat gekend in het underground circuit met vele intense shows als gevolg. Daarnaast spelen we zeer graag in Nederland en kijken steeds uit naar deze optredens, het publiek stelt zich zeer gemakkelijk open voor nieuwe muziek lijkt ons. De mentaliteit van het bands in vakjes schuiven per genre en puur op basis daarvan determineren of men zal luisteren naar deze band is daar minder hard aanwezig. We zouden graag meer in Nederland spelen maar onze hometown en omstreken zullen we nooit verwaarlozen.

Jullie speelden in Groningen, hoe is het optreden gegaan?

Met veel plezier mochten we onze eerste show van 2013 op Faktorfestival te Groningen inzetten. Het was enkele weken geleden dat we laatst optraden maar al bij al zijn we zeker blij van onze performance daar. Na een 5tal uur in het busje op weg naar de show was het ook verassend om zoveel bekende gezichten te zien. Dat in combinatie met onze tourbuddies van Homer zorgde dan ook voor een goeie afterparty en we leerden wat nieuwe mensen kennen. Ondertussen hebben we ook een nieuwe aanvraag binnen om op 30 April terug in Groningen op podium te staan.

Sinds juli 2010 bestaat Arizona, maar in die anderhalf jaar hebben jullie al opgetreden als voorprogramma van The Used en van You Me At Six, hoe hebben jullie dit ervaren?

Dat soort supportshows zijn zeer leuk, het doet altijd deugd om voor een grote zaal te staan en zeker wetende dat even daarna je jeugdidolen datzelfde podium afbreken. Het is ook leerrijk want op deze manier zien we ook wat de voorbereidingen van deze grotere bands zijn voor een optreden. We repeteren ons ook telkens rot als we zo’n supportshow mogen doen. Omdat we als opwarmer geboekt worden willen we ook dat het publiek al loskomt en zich laat gaan. Het is ook geweldig als het publiek dan meedoet zeker wetende dat op dit soort shows soms 75% van het publiek voorheen nog nooit van je band gehoord heeft.

Misschien wel belangrijker om te vragen voor jullie collega bands, hoe hebben jullie dit voor elkaar gekregen?

Kleinere shows spelen, mensen overtuigen en vooral ook de juiste contacten leggen. Op elke show hebben we drie doelen ervoor zorgen dat het publiek zich amuseert, dat wij ons amuseren & dat we door onze performance een nieuwe show vastkrijgen of in de toekomst terug in die zaal mogen staan. Je moet je daarom op elke show bewijzen.

Arizona_2

Welke bands hebben jullie geïnspireerd en waarom?

Doordat we met iedereen in onze band de songs samen creëren wilt dat zeggen dat we ook alle invloeden van elk lid meenemen in het schrijfproces. Daarom is het moeilijk om enkele bands zomaar op te noemen. We luisteren naar verdomd veel verschillende muziek, van Dillinger Escape Plan tot Dire Straits of van Blink-182 naar Owl City lopen onze invloeden uiteen. Dat wilt echter niet zeggen dat bands als A Day To Remember, You Me At Six of Thrice, waar we in het verleden een aantal keer mee vergeleken werden, nooit op onze ipod zal tegenkomen.

Verwachten jullie nog meer optredens met grote bands? Met welke? En met welke willen jullie graag optreden?

We hopen zeker op meer optredens met grote bands maar hopen ook zelf wat grotere zalen kunnen te vullen. In België lukt het momenteel al om de kleinere venues goed vol te krijgen met publiek dat goed veel interactie geeft en de teksten van onze nummers kennen. Toch zouden we ook zeer graag met enkele van deze bands op het podium staan: The Story So Far, Alkaline Trio, Yellowcard, Millencolin, … zijn enkele.

Ook hebben jullie onlangs een 7” uitgebracht, hoe is dit proces gegaan, ging het zoals verwacht?

Na een half jaar te schrijven hadden we een 6tal nummers daarvan kozen we 3 nummers waar we dan een maand voor we de studio ingingen intensief hebben aan gewerkt. We deden preopnames en hadden ook wat meer dagen studiotijd geboekt, deze hebben we ten volste benut. Het waren iets andere nummers dan de full cd dus het was even terug de juiste sound zoeken. Maar het resultaat mag er zijn de 2 nummers die op de 7 inch staan en eentje dat later dit jaar zal uitkomen klinken beter dan eender wat we hiervoor hebben opgenomen. Je kan eigelijk nooit goed genoeg voorbereid zijn. We hebben ook weer de kans gehad om met vele vrienden te kunnen samenwerken, het is leuk om in de zangkoren deze terug te horen.

Hoe is deze 7” ontvangen door jullie fans en is jullie fanbasis hierdoor ook vergroot?

Goh, de 7 inch is nog maar net een maand uit en enkel onze gekende fans hebben  deze in hun handen hebben gekregen. We zullen eerst nog wat promo mogen doen en een half jaar verder op deze vraag best kunnen antwoorden. De 7 inch is zeker en vast zwaarder dan de full cd maar het is dan ook een kans om eens iets anders te proberen. Het belangrijkste is dat het nog 100% Arizona is!

Vanzelfsprekend begrijpen wij dat jij nu erg benieuwd bent naar de muziek van deze heren. Een live video van Arizona is hieronder te beluisteren. Maar wij begrijpen ook dat dit niet genoeg is, dus je kunt hun Facebook & Twitter volgen, zodat jij er ook van op de hoogte bent als zij naar Nederland komen!

Laat een reactie achter:

Zoeken…
Nieuwste alternatives