dinsdag 16 juli 2013
 

Geschreven door Nylo de Meijer.

 

Interview: August Burns Red

De gasten van August Burns Red zijn druk bezig geweest met het maken van een nieuw album en zij komen binnenkort weer naar Nederland. Dit waren voor ons genoeg redenen om het één en het ander te vragen. Smash Press interviewde Matt Greiner, de drummer van de band die onlangs zijn eigen drumbedrijf heeft opgestart.

Een belangrijke vraag, hoe gaat het met jullie?

Het gaat goed met ons. Momenteel zijn wij op een 7-weken durende tour genaamd de Vans Warped Tour. Vandaag spelen wij de enige Canadese show van deze tour. De tour is erg lang en vraagt veel van ons, maar wij hebben af en toe ook een dagje vrij zodat wij van onze vrije tijd kunnen genieten.

Hoe hebben jullie het maken van het album “Rescue & Restore” ervaren?

Rescue & Restore” was een erg grappig album om op te nemen. Wij bleven in Lancaster, PA (waar wij vandaan komen) en hebben hier alle 11 nummers opgenomen met een vriend van ons die ons eerder al hielp met de pre-producties sinds 2004 en heeft ook ons Kerst album opgenomen afgelopen jaar. Al met al, was het proces pijnloos en erg leuk en wij zijn allemaal erg blij met het uiteindelijke product.

Hoe voelt het voor jullie om een nieuw album in de wereld te brengen?

Ik kan niet wachten om nieuwe tracks over de hele wereld te spelen volgend jaar. Wij spelen nu twee nieuwe nummers tijdens de eerdergenoemde tournee. De nummers die wij spelen zijn “Provision” en “Fault Line“. Er zijn nog een paar andere songs die wij live gaan spelen en we kunnen niet wachten tot mensen die horen!

Jullie hebben video’s gemaakt, wat heeft jullie doen besluiten om deze video’s te maken?

Muziek video’s helpen mensen om de muziek te horen van een ander medium. Wij hebben video’s gemaakt voor de twee nummers die wij momenteel op onze tour spelen, “Provision” en “Fault Line“. “Provision” is alleen maar performance (dat de band live speelt) en de video voor “Fault Line” is een mix tussen performance en een verhaal.

Even geleden brachten jullie de track “Provision” uit, kun je hier iets specifieks over vertellen? Waren er speciale dingen gebeurd tijdens het opnemen, of heeft het een speciale betekenis?

Provision” heeft geen speciale betekenis. Ik schreef de tekst voor het nummer toen we in Stuttgart, Duitsland waren. De tekst gaat over een vriend van mij die geld stal van mij en daarom de gevangenis in moet. Ik bad voor een oplossing want ik wist niet hoe ik hiermee om moest gaan, toen ik realiseerde dat de beste manier was om hem te vergeven, ik realiseerde mij dat ik niets beter was dan die vriend. De tekst, in het midden van het nummer, somt het eigenlijk allemaal op, “I am just as much the problem as the man behind bars. He did with his business what I do with my heart.”

August Burns Red ABR live

Hoe voelt het album voor jou, is het beter dan elk eerder album die jullie maakten?

Ik vind dit album beter dan elk ander album die wij hebben opgenomen. De muziek is agressief maar toch mooi, snel maar toch dynamisch. Ik vind de ‘wildere’ nummers op het album het gaafst, zoals “Creative Captivity” en “Count It All As Lost“.

Wat is jouw favoriete nummer op het nieuwe album? Waarom en wat is het verhaal achter het nummer?

Mijn favoriete nummer op het album is “Count It All As Lost“. Dit nummer gaat over de aangeboren morele standaard van ieder van ons. Sommige zetten een morele standaard voor zichzelf terwijl andere de Bijbel gebruiken. Ik had een zware tijd met mijzelf omdat ik nooit mijn eigen morele standaard had, tot ik een versje las in Phillippians 3:8, waar Paul praat over het doorgaan met zijn morele verlies omwille het feit dat hij wist dat Christus en Hij gekruisigd werden. Ik realiseerde mij dat ik nooit mijn eigen morele standaard zou gaan leven. De oplossing was om mijzelf niet aan enige morele normen voor mijzelf te houden, maar in plaats daarvan te kijken naar Christus en Zijn perfectie en leven net zoals Zijn goedheid en genade.

Wat heeft jullie doen besluiten om vinyl platen te maken?

Vinyl is tegenwoordig een populair medium van deze generatie. Niets nieuws onder de zon, toch? Wat vroeger populair was, wordt nu weer populair en vinyl is het perfecte voorbeeld daarvan. Wij maken een paar andere kleuren vinyl, voor de verzamelaars.

Zijn er nog meer grote verrassingen in de toekomst, over dit nieuwe album?

Wij zijn niet een band vol met verrassingen. Wij houden het bij een vrij methodische manier. Wij schrijven en brengen een album daarna uit en blijven on the road voor onze fans.

Later dit jaar zullen jullie een show spelen in Tivoli, Utrecht. Hebben jullie hier zin in?

Ik heb altijd zin om op nieuwe plaatsten te spelen, dus, ja! Ik heb zin om in Utrecht te spelen!

Waarom hebben jullie voor Blessthefall en Counterparts gekozen als support?

Blessthefall en wij hebben al vaker over de wereld getoerd samen. Wij zijn goede vrienden geworden met hun en wij vinden het vet om samen onderweg te zijn. Counterparts is een goede band en zal een goede toevoeging zijn op onze tour.

Jaren geleden heb ik gelezen dat de naam August Burns Red was verzonnen omdat een jaloerse ex-vriendin, genaamd August, een hond van één van de leden had verbrand, en de naam van de hond was Red, is dit verhaal waar?

Nee, dit verhaal is niet waar. Wij kwamen op de naam August Burns Red omdat we geen ideeën meer hadden toen we aan het brainstormen waren, op zoek naar een band naam in 2003. Wij hebben vaak vragen over onze band naam gehad en daar zijn wij een beetje klaar mee om steeds hetzelfde oude antwoord te geven. Als gevolg, begonnen er zich veel verhalen rond te vliegen, en toen hoorde je wat je hoorde als resultaat.

Als je met twee bands kon touren, welke zouden dit zijn?

Ik wil touren met Hillsong United!

Is er iets wat je kwijt wilt aan de lezers van Smash Press?

Bedankt voor de support!

Je kunt hieronder genieten van de video voor het nummer “Fault Line“.

Laat een reactie achter:

Zoeken…
Nieuwste alternatives