zondag 29 maart 2020
 

Geschreven door Stephanie van Gerven.

 

Interview: August Burns Red’s Brent Rambler

Op 3 april 2020 verschijnt het nieuwe album van August Burns Red: “Guardians“. Wij spraken met gitarist Brent Rambler over het tourleven, het nieuwe schijfje én schotelde hem een dilemma voor.

Laten we beginnen met een makkelijke, maar belangrijke vraag: hoe gaat het met jullie?

Het gaat goed. Jammer dat we een tour moesten verschuiven, maar we zijn heel enthousiast dat iedereen het album ‘Guardians’ binnenkort kan horen.

Dat duurt inderdaad niet lang meer. Jullie hebben al enkele singles uitgebracht. Hoe zijn de reacties hier op geweest?

De reacties zijn echt geweldig! We hebben geprobeerd nummers te kiezen die aan konden slaan en dat lijkt te zijn gelukt.

Wat is volgens jou het grootste verschil met de voorgaande albums?

Het grootste verschil is dat onze bassist Dustin [Davidson] voor dit album de helft heeft geschreven. Hij schreef al enkele nummers in het verleden, maar nog nooit in deze hoeveelheid. Het zorgt voor een geweldige dynamiek op de plaat.

Het zorgt voor een geweldige dynamiek op de plaat.

Veel nummers van hem uit eigen ervaring dus. Is er voor jou ook een nummer op het album dat extra bijzonder is?

Ik hou van de track ‘Empty Heaven’. Ik denk dat het voor mij alle boxen aankruist als het gaat om een metalsong.

Touren is momenteel niet mogelijk en met een nieuw album uit is dat natuurlijk erg vervelend. Hoe gaan jullie om met deze situatie?

We houden de focus nog steeds bij het uitbrengen van dit album, maar tegelijkertijd gaan we niet stilzitten. We werken alvast aan coole muziekdingen voor de toekomst.”

Tijdens een tour sta je natuurlijk direct in contact met je fans en krijg je een live reactie. Hoe proberen jullie nu die connectie met jullie fans te hebben?

We geven altijd al prioriteit aan het verbinden met onze fans tijdens concerten en online, dus we zetten dat gewoon voort!

We werken alvast aan coole muziekdingen voor de toekomst.

Zijn er nummers van het nieuwe album waar je echt naar uitkijkt om live te spelen?

Ik wil vooral ‘Defender’ live blijven spelen. We hebben hem tot nu toe maar drie keer kunnen doen, maar dat was echt te gek!

Deze kunnen fans dus zeker op de setlist vinden van een toekomstige Europese tour. Jullie zijn al vaker in Europa geweest. Hoe verschilt dit met touren in Amerika?

Het is op dit moment eigenlijk niet heel anders. We touren in Europa ook met een volledige crew en bus zoals we in Amerika ook doen. We zijn in Amerika wel groter, dus spelen in grotere zalen. Ik denk dat dat het enige verschil is.

Laten we eindigen met een dilemma: tour de hele wereld over maar bij elke show zijn er maar 20 mensen OF speel de rest van je leven in slechts drie zalen, maar het is altijd een uitverkochte show.

Ik kies voor het spelen in dezelfde drie zalen voor de rest van mijn leven, zolang ik de zalen zelf mag kiezen! Ik hou op dit moment van het idee van dat soort stabiliteit in mijn leven.

Het nieuwe album van August Burns Red, “Guardians“, is vanaf vrijdag 3 april overal verkrijgbaar en te streamen via de bekende streamingsdiensten.

Laat een reactie achter:

Spotify playlist