vrijdag 14 augustus 2020
 

Geschreven door Stephanie van Gerven.

 

Interview: Bad Nerves’ Bobby Nerves

Bad Nerves, de powerpopband met een flinke dosis punkinvloeden, speelde onder andere al op Lowlands en Eurosonic. Nu heeft de band getekend bij Suburban Records. Tijd om met frontman Bobby Nerves te spreken over de nieuwe single, het toekomstige debuutalbum en de liveshows!

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen. Hoe gaat het met je?

Iets gekweld door een zwaar weekend dat eindigde op maandagochtend toen ik om 10.00 uur gewekt werd voor een radio-interview. Ik heb geen enkele herinnering van wat ik gezegd heb, wat nogal beschamend is, maar het leven gaat door.

Voor onze lezers die Bad Nerves nog niet kennen: welk nummer is een goede introductie naar jullie muziek?

Eigenlijk alles wel. Ze zijn allemaal relatief snel met dezelfde akkoorden opnieuw gerangschikt. Ik vind de nieuwe die we net hebben uitgebracht heel leuk, genaamd ‘Baby Drummer.’

De eerste single van het aankomende album! Waarom hebben jullie er voor gekozen juist dit nummer als eerste uit te brengen?

Deze track voelde een beetje anders aan dan het andere wat we hebben uitgebracht, dus we dachten dat het de meest verfrissende keuze zou zijn terwijl we nog steeds dezelfde vakjes aanvinken als onze andere tracks.

Kun je wat meer vertellen over waar het nummer over gaat?

Het is eigenlijk een beetje raar. In mijn hoofd stelde ik me een soort Amerikaanse sportwagen voor die op route 66 in brand vloog terwijl een vrouw de nieuwe redder van rock ‘n roll op de achterbank baarde. Ik had duidelijk geen gevoelens meer om over te zeuren. Vervelend, nu ik de titel zie, stel ik me een dikke baby voor achter een drumstel. Dat voelt niet bijzonder rock-‘n-roll. Ik moet echt beter over deze songtitels nadenken.

Dat is inderdaad een niet voor de handliggend verhaal. Bevat het album ook erg persoonlijke nummers?

Ze zijn allemaal op een manier wel persoonlijk voor mij. Misschien ‘Wasted Days’? Die was vroeger speciaal toen ik nog iets gaf om de breuk waar het over gaat.

Vervelend, nu ik de titel zie, stel ik me een dikke baby voor achter een drumstel.

Het album verschijnt in oktober. Wat kunnen mensen er nog meer van verwachten?

Het is gewoon meer van wat mensen al gehoord hebben van ons. Twaalf snel vervormde popsongs achter elkaar. Geen onhandige ballads of akoestische gitaren voor variaties tussendoor.

En als je de plaat aan de hand van twee dieren moet omschrijven? Welke kies je dan?

Een luiaard omdat het verdomd lang heeft geduurd om dit album uit te brengen. En dan denk ik misschien een struisvogel, want ze zijn supersnel maar kunnen niet eens vliegen om hun leven te redden.

Nu het album dit najaar gaat uitkomen, hebben jullie ook al plannen om naar Nederland te komen voor shows?

Ja, we kunnen niet wachten om terug te komen. De shows zijn geweldig, de mensen zijn geweldig, het is zo’n coole sfeer elke keer dat we er zijn. Het is een van onze favoriete plekken om te spelen. Ik weet niet helemaal zeker wat er momenteel is geboekt, maar hopelijk kunnen we een aantal data vastleggen zodra we weten wat er aan de hand is met deze virus-shit.

Goed om te horen! Zoals je zegt zijn jullie al vaker hier geweest. Wat is het verschil met shows in jullie eigen land?

Nou, het boeit echt niemand iets hier in het Verenigd Koninkrijk in vergelijking met Nederland. Het is echt ruk. Er is een kleine groep mensen in Londen die de goede shit kunnen waarderen, maar de algemene vibe die ik krijg, is dat de kinderen hersendood zijn en de rest krijgt fucking kinderen. Maar misschien zijn wij gewoon slecht, wie weet.

En dan denk ik misschien een struisvogel, want ze zijn supersnel maar kunnen niet eens vliegen om hun leven te redden.

Wat kunnen mensen verwachten van jullie show?

Gewoon meedogenloze energie zonder de onzin.

Voor welke artiest zou je nog graag willen openen met die meedogenloze energie?

We wilden altijd openen voor Radioactivity, en dat deden we. Dus nu is er niemand waar we genoeg om geven om speciaal voor te openen. Los natuurlijk van de voor de hand liggende keuzes als Ramones, The Clash, etc. maar de dood is een moeilijk obstakel!

Om het af te sluiten hebben we een dilemma voor je: Tour de hele wereld over maar bij elke show komen maar 20 mensen OF speel in dezelfde drie zalen voor de rest voor je leven maar elke show is compleet uitverkocht.

Als de locaties keukens zijn met een capaciteit van 20, zou ik zeggen de wereld rondreizen. 20 mensen die compleet uit hun dak gaan in een keuken zullen nooit een teleurstelling zijn.

Het debuutalbum van Bad Nerves verschijnt dit najaar via Suburban Records. Op de hoogte blijven van de band? Check dan de website van Bad Nerves.

Benieuwd naar meer interviews met je favoriete artiesten? Check dan snel onze interview overzichtspagina!

Laat een reactie achter:

Spotify playlist