donderdag 3 oktober 2019
 

Geschreven door Stephanie van Gerven.

 

Interview: Chase Atlantic’s Christian Anthony

Begin dit jaar bracht het alternatieve poptrio Chase Atlantic zijn tweede album uit: “Phases“. Nog voordat de Europese promotietour voor deze plaat van start ging, spraken wij met vocalist en gitarist Christian Anthony over het album en de tour.

Hey Christian, laat ik beginnen met een makkelijke, maar belangrijke vraag: hoe gaat het met jullie?

Best wel goed! We zijn aan het werken aan nieuwe muziek waarvan ik denk dat het ons beste werk tot nu toe is. Ook een beetje onrustig om weer te beginnen met touren, maar vooral enthousiast daarvoor.

Als je Chase Atlantic moest omschrijven aan mensen die de band nog niet kennen, welke drie woorden zal je dan gebruiken?

Weet je wat, ik kan dat zelfs in twee woorden: Nachtelijke gelukzaligheid.

Laten we het hebben over het nieuwe album “Phases” dat deze zomer is uitgekomen. Hoe zijn de reacties op deze plaat tot nu toe?

Krankzinnig! De eerste keer deze nummers live spelen en dan gewoon fans al woord voor woord zien meezingen, is een ongelofelijke, emotionele ervaring.

… een ongelofelijke, emotionele ervaring.

Dat is natuurlijk wel een goed teken! Is er ook een nummer op het album dat speciaal of veel betekent voor jou persoonlijk?

‘I DON’T LIKE DARKNESS’. Ik wil er niet te veel over kwijt, maar het gaat over een belangrijk iemand binnen de Chase-familie.

‘STUCKINMYBRAIN’ is ook erg persoonlijk, aangezien het een ode is aan ons verleden met droefheid, depressies, alcohol en drugs. We willen niemand aanraden om zo te leven als dat wij deden, maar we willen er wel zo eerlijk en open mogelijk over zijn.

Jullie verleden wordt dus zeker ingezet als inspiratiebron voor de muziek. Wat was de grootste inspiratiebron voor deze nieuwe plaat?

De film Interstellar was een grote inspiratie voor dit album. Het is ons eerste concept-achtige werk en ik denk dat de soundscapes en sfeer die we in dit album hebben gecreëerd evenveel vertegenwoordigen.

Jullie produceren ook nog eens alles zelf. Wat voor effect heeft dat op het opnameproces?

Het betekent dat we 100% de touwtjes in handen hebben. Wanneer je Chase Atlantic muziek hoort, is het gewoon wij drieën in een kamer. Geen extra schrijvers of producers of andere meningen. Zowel een zegen als een vloek. Het is veel zwaarder omdat we alles zelf moeten doen, maar wij zijn degene die uiteindelijk de beslissingen maken, want we willen juist niet dat mensen met ons proces rommelen.

Heeft dat dan nog effect op het creatieve proces of zie je dat als twee compleet verschillende dingen?

Wanneer het gewoon drie gasten zijn die muziek maken in een comfortabele omgeving, dan is daar niets negatiefs aan. Schrijven en produceren gaat voor ons hand-in-hand. Het voelt niet eens als twee losse dingen.

Schrijven en produceren gaat voor ons hand-in-hand. Het voelt niet eens als twee losse dingen.

Jullie zijn nu druk aan het touren met het album. De Noord-Amerikaanse tour zit er al weer op. Wat zijn de reacties op de nieuwe tracks live?

De Noord-Amerikaanse fans houden er van hun longen uit het lijf te zingen en dat vinden we te gek. Ze springen rond en geven dezelfde energie als die wij op het podium geven. Het is altijd leuk om nieuwe liedjes te spelen voor fans. Ik kan niet wachten om een aantal nieuwe tracks voor onze Europese fans te spelen.

De Europese fans kunnen dus nieuwe muziek verwachten, maar wat nog meer?

Nieuwe tracks, onze vriend BEXEY, de getalenteerde Xavier Mayne en natuurlijk gewoon een fantastische avond!

Waar kijk je zelf het meeste naar uit tijdens de Europese tour?

Ik kijk erg uit naar onze grootste headlineshow in Londen tot nu toe. En vooral ook naar de hele ervaring van Europa. We houden er van om wat vrije dagen door te brengen in mooie landen over de hele wereld. Ik heb ook een speciaal plekje in mijn hart voor Spanje.

De Europese tour gaat van start, maar zijn er ook al plannen voor de verdere toekomst?

We zijn aan het plannen om nieuw materiaal uit te brengen en vooral veel shows te kunnen spelen voor onze mooie fans.

Nog een korte vraag. Als je met twee bands de wereld over mocht touren, welke kies je dan?

The 1975 en The Weeknd.

Het album van Chase Atlantic, “Phases“, is nu overal verkrijgbaar en te beluisteren via de bekende streamingdiensten. Op donderdag 10 oktober 2019 staat de band in Q-Factory, Amsterdam. Tickets voor deze show kun je op de website van het poppodium aanschaffen.

Deel dit bericht met je vrienden op WhatsApp:

Laat een reactie achter:


Spotify playlist