dinsdag 15 september 2020
 

Geschreven door Stephanie van Gerven.

 

INTERVIEW: From Ashes To New’s Matt Brandyberry

Eind augustus kwam het nieuwe album van From Ashes to New uit: “Panic“. De muziek van de band wordt vergeleken met niet de minste namen zoals Linkin Park, Hollywood Undead en Papa Roach. Tijd om vocalist Matt Brandyberry het hemd van het lijf te vragen!

Laten we maar gelijk beginnen met een belangrijke vraag in deze tijden: hoe gaat het met je?

Het gaat zo goed als kan in de meest rare tijd waarin ik ooit geleefd heb. Maar mijn familie en ik zijn gezond en dat is echt het belangrijkste momenteel.

Dat is zeker waar! Zeg, voor mensen die From Ashes to New nog niet kennen. Welke track is een goede introductie naar jullie muziek?

’Panic’! Het zegt alles… Het gevoel, de emotie, het standpunt en het milieu waar we in leven.

Leuk dat je die track noemt, want dat is één van de singles die voorafgaand aan het nieuwe album is uitgebracht. Hoe zijn de reactie tot nu toe op die nieuwe tracks?

Verreweg de beste recensies en reacties die we ooit hebben gekregen over onze muziek.

Het nummer staat op het gelijknamige album dat op 28 augustus het daglicht heeft gezien. Wat kun je over de betekenis van de titel en albumcover vertellen?

De albumtitel beschrijft het startpunt en de essentie van het hele album… Het is wat we voelden tijdens het schrijven, opnemen en mixen van het hele project. Het werd alleen maar erger… En nu dit? De cover is een van onze beste fotoshoots. We dachten dat het wel een goede introductie zou zijn voor de fans die ons nog niet zo goed kenden.

Het werd alleen maar erger…

Wat was voor jou de grootste invloed bij het maken van deze plaat?

Voor mij was het het leven en de ervaringen van de afgelopen jaren en wat ik begon te zien in de samenleving als geheel.

Zie je dan ook een verschil met haar voorgangers?

Deze is nostalgisch en organisch, maar trouw aan onze artistieke visie en expressiemiddelen.

En als je dit album moet beschrijven aan de hand van twee soorten snoepgoed. Welke worden het dan?

Sour Patch Kids, omdat het zoet klinkt en de boodschap is bijna zuur. En Gobstoppers [toverballen] omdat die echt een eeuwigheid meegaan en het blijft lekker.

Op internet worden jullie vergeleken met bands als Linkin Park, Hollywood Undead en Papa Roach. Ergens stond zelfs dat jullie het liefdeskind van Hollywood Undead en Linkin Park zijn. Wat vind je van deze vergelijkingen?

Het is een grote eer om in dezelfde zin als die bands te worden genoemd. Welke band wil niet vergeleken worden met zijn rockhelden? Linkin Park is de grootste band van zijn generatie. Het was de soundtrack van een groep jongeren die worstelen met persoonlijke angsten en een manier nodig hadden om het te omschrijven.

Nu we het toch over grootheden hebben. Wat is volgens jou jullie beste nummer dat is uitgebracht?

’Panic’, vanwege de emotionele draaikolk waarin het werd verwekt en de veel grotere tsunami van angst waarin het werd losgelaten.

’Panic’, vanwege de emotionele draaikolk waarin het werd verwekt en de veel grotere tsunami van angst waarin het werd losgelaten.

Kunnen we deze tornado van een track ook over een tijdje live horen in de Nederlandse en/of Belgische zalen?

We hebben vanaf het begin van deze band al in Nederland en België willen spelen. Elk Amerikaans kind groeit op met de droom om naar Amsterdam te gaan, molens te zien, goede koffie te drinken en een show in Brussel te spelen. We zullen er zijn zodra we mogen.

Wat kunnen mensen van jullie liveshow verwachten?

Ze kunnen een band verwachten die elke show speelt alsof het zijn laatste is. We zullen veel emotie laten horen als we weer live mogen spelen. Je weet nooit hoe speciaal iets is totdat het van je wordt afgenomen. We kunnen niet wachten om terug te zijn bij onze fans. We hebben ze nodig en snel.

Laten we afsluiten met een dilemma: de wereld over touren maar elke show zijn er maar twintig mensen OF de rest van je leven in dezelfde drie zalen spelen, maar het is altijd volledig uitverkocht.

Dat is makkelijk! De rest van ons leven dezelfde drie uitverkochte zalen. We zouden onszelf en onze carrière kunnen onderhouden. We bereiken zoveel mogelijk fans en vrienden. En je weet ook waar de beste restaurants zijn en de beste parkeerplaatsen voor je auto.

Blijf veilig, we zien je eerder dan later!

Het album van From Ashes to New, “Panic“, is te beluisteren via de bekende streamingsdiensten. Weten waar de band in de toekomst allemaal optreedt of het album fysiek aanschaffen? Dat vind je op de website van From Ashes to New.

Benieuwd naar meer interviews met je favoriete artiesten? Check dan snel onze andere interviews!

Laat een reactie achter:

Spotify playlist