zondag 3 november 2019
 

Geschreven door Stephanie van Gerven.

 

Interview: Like Torches’ Jonathan Karn

Bijna vier jaar lang was het stil rondom nieuw materiaal van Like Torches. Op 1 november brachten de Zweedse mannen het album “Loves and Losses” uit. Enkele dagen voor de release spraken wij met frontman Jonathan Karn over het album, de samenwerking met Yellowcard’s Ryan Key én hoe Linkin Park’s Chester Bennington een inspiratie was voor de plaat.

Hey Jonathan, laten we bij het begin beginnen: hoe gaat het met jullie?

Het gaat fantastisch! Iedereen kijkt enorm uit naar de release van ons nieuwe album. En we zijn nog met iets bezig dat we binnenkort bekend gaan maken en daar zijn we ook enthousiast over!

Voor de lezers die Like Torches nog niet kennen, kun je de band beschrijven in drie woorden?

Goofy, Energy Drink, Familie.

Jullie nieuwe album “Loves and Loses” komt op 1 november uit. Zijn voorganger “Shelter” stamt alweer uit 2016. Waarom heeft het zolang geduurd?

We wilden ons beste album tot nu toe maken. Daarnaast hebben we wat veranderingen gehad zoals ons management en platenlabel. Soms kosten deze dingen helaas meer tijd.

Begrijpelijk! Heeft de switch nog effect gehad op het creatieve proces voor het album?

Niet echt. Victory is echt fantastisch en ze laten ons gewoon ons ding doen.

Ik denk dat de fans wel blij zijn dat er nu nieuw materiaal aan komt. Jullie hebben al enkele singles van de plaat uitgebracht. Hoe zijn de reacties tot nu toe?

De reacties zijn echt fantastisch! We proberen echt trouw te blijven aan het genre waar we zo gepassioneerd over zijn en mensen lijken dat echt te waarderen!

We proberen echt trouw te blijven aan het genre waar we zo gepassioneerd over zijn en mensen lijken dat echt te waarderen!

Is er een nummer op het album dat erg dichtbij je staat?

Voor mij is dat zeker weten ‘Live On’.

Je klinkt vastberaden en zonder enige twijfel. Waarom juist dit nummer?

Tijdens ons verblijf in Nashville, toen we het album aan het opnemen waren, ben ik met Ryan [Key – Yellowcard] naar Los Angeles gegaan. Hij ging daar optreden met Linkin Park om Chester Bennington te eren. De avond van die show is iets dat ik nooit zal vergeten. Met mijn eigen ogen zien hoeveel impact Chester heeft gehad in het leven van zoveel mensen, inclusief dat van mij. Ryan en ik besloten om de tekst voor ‘Love On’ te schrijven ter ere van Chester. Die avond heeft een speciaal plekje in mijn hart.

Zoals je al zegt hebben jullie voor dit album weer samengewerkt met Ryan Key van Yellowcard. Hoe is het om met hem (weer) samen te werken?

We zijn in 2012 begonnen met deze samenwerking. We hebben samen de wereld over getourd en hij heeft drie platen met ons opgenomen. Momenteel is hij een van onze beste vrienden en eerlijk gezegd misschien wel een lid van de band. Het heeft echt een super positief effect, want hij weet echt welk geluid wij zoeken en helpt daarbij.

Met mijn eigen ogen zien hoeveel impact Chester heeft gehad in het leven van zoveel mensen, inclusief dat van mij.

Klinkt als een inspirerende samenwerking. Waar haalden jullie nog meer inspiratie vandaan voor dit album?

We hebben allemaal in andere bands gespeeld toen we jonger waren en we doen dit sinds we kinderen waren. Op dit album kijken we echt terug naar de goede en slechte herinneringen die we hebben gehad met deze en andere bands. Alles. Van hoe het effect had op relaties, werk, vrienden en familie. Dit was echt onze inspiratie en zorgde ook voor de albumtitel: ‘Loves and Losses’.

Met het nieuwe album gaan jullie vast touren. Zijn er plannen voor Nederland en/of België?

Ja. Stay Tuned.

Jullie zijn in het verleden al vaker in Nederland en België geweest. Hoe verschilt dit met bijvoorbeeld shows in jullie thuisland Zweden?

We hebben ons altijd zo welkom gevoeld in Nederland en België. De mensen zijn heel aardig en we hebben er ook echt vrienden gemaakt. Ik zou niet zeggen dat er een verschil is. In Zweden is het kouder. En donkerder. Dat is het.

Laten we eindigen met een dilemma: Tour de wereld rond maar naar elke show komen maar 20 mensen OF de rest van je leven speel je in drie dezelfde concertzalen maar het is altijd compleet uitverkocht.

We houden er van om te reizen en de wereld te zien, dus zeker weten optie 1!

Het album van Like Torches, “Loves and Losses“, is nu overal verkrijgbaar en te beluisteren via de bekende streamingdiensten. 

Deel dit bericht met je vrienden op WhatsApp:

Laat een reactie achter:


Spotify playlist