woensdag 3 juni 2020
 

Geschreven door Stephanie van Gerven.

 

Interview: Lucifer Star Machine’s Tor Abyss

Lucifer Star Machine bracht midden in coronatijd een nieuw album uit: “The Devils Breath“. Een tour zou volgen, maar werd geannuleerd. Wij spraken met frontman Tor Abyss over de toekomstplannen, zijn favoriete tracks én schotelde hem een dilemma voor.

Hi Tor, hoe gaat het met jullie?

Nou, we zijn allemaal gezond wat natuurlijk het belangrijkste is. Los daarvan, deze hele bedoeling had niet op een slechter moment kunnen beginnen voor ons. Ons nieuwe album kwam op 3 april uit en al onze shows zijn geannuleerd. Door problemen bij postbedrijven, voornamelijk in de Verenigde Staten, zijn de pre-orders vertraagd. Veel mensen hebben geen inkomen of verdienen minder op het moment, dus dat heeft ook effect op onze verkopen. We hebben nog geen concrete cijfers. Feit is, het is een slechte periode voor elke band die muziek uitbrengt op het moment.

Voor de mensen die Lucifer Star Machine nog niet kennen, kun je de band beschrijven in drie woorden?

Ballsy, catchy en satanisch.

En welk nummer is een goede introductie voor de band?

Ik denk ‘Cruel Hearts’ van het nieuwe album. Het is echt recht in je gezicht en catchy as hell. Dat somt het goed op.

Zoals je net al liet weten kwam in april het nieuwe album uit: “The Devils Breath“. Hoe zijn de reacties hier op geweest tot nu toe?

De reacties van fans en de pers zijn overweldigend. We hebben geweldige recensies en feedback gekregen. Sommige critici gaven ons 9/10 en 10/10 en zeiden dat DIT het album is waar je nu naar moet luisteren.

Dat zijn geweldige scores natuurlijk! Als je het album zelf zou moeten omschrijven aan de hand van twee dieren. Voor welke beesten zou je dan gaan?

-lacht- Dit is echt een goeie! Ik zou zeggen een ijsbeer, omdat dat echt een gevaarlijk roofdier is. Hij kan je goed verkloten. En waarschijnlijk een nachtegaal, die je de liefste melodieën toezingt.

Een mooie balans dus. En als je kijkt naar de verschillen tussen deze plaat en zijn voorgangers.

Dit album is catchier dan zijn voorgangers. Ondanks dat de nummers nog steeds erg hoog in energie zijn en echt recht in je gezicht, zijn sommige nummers misschien iets meer pop. Tijdens de productie wilden we dat punkrock-geluid een beetje loslaten en meer de focus op een rockalbum leggen.

We wilden een veelzijdig album maken. Een plaat die je kunt luisteren van begin tot eind zonder verveeld te raken.

Waren er dit keer dan ook andere inspiratiebronnen?

We hebben niet gezegd dat we wilden klinken als een andere band. Onze hoofdzakelijk inspiratiebronnen zijn altijd Motörhead, Ramones, The Misfits en Turbonegro geweest. Maar we halen inspiratie uit allerlei genres, zoals country en doo wop. We wilden een veelzijdig album maken. Een plaat die je kunt luisteren van begin tot eind zonder verveeld te raken.

The Devils Breathe” heeft dus veel verschillende nummers. Heb je ook een favoriet?

Iedereen heeft zijn favoriet. Die van mij is ‘Dwell In Misery’. Ik denk dat het refrein echt heel catchy is en ik hou van de melodie.

Ondanks dat dit album nog maar net uit is. Zijn er artiesten waarmee je graag zou willen samenwerken in de toekomst?

Ik denk Nicke Anderson van The Hellacopters. Hij is echt de eerste die in me op komt. Die gast leeft en ademt muziek. En ik zou graag nog iets van een duet willen opnemen met een vrouwelijke muzikant voor het volgende album. Mijn eerste keuze is dan Brody Dalle van The Distillers. En hoe tof zou het zijn als Ace Frehley [KISS] een solo zou spelen op een van onze nummers?

Momenteel met Covid-19 ziet de muzikale wereld er compleet anders uit. Hoe gaan jullie hier mee om?

We schrijven veel nummers op dit moment. Dat is waarschijnlijk het beste dat je kan doen in dit soort situaties. We proberen in contact te blijven met fans via Facebook en Instagram. We hebben geen livestream gedaan. Alles wat ik zelf tot nu toe heb gezien is vrij saai. Niets kan een echte show vervangen. Als we zoiets zouden gaan doen dan moet het echt speciaal zijn. Niet een live set in een repetitieruimte of lege concertzaal gefilmd met een camera.

Als we zoiets zouden gaan doen dan moet het echt speciaal zijn.

Je geeft aan dat het een echte live show nooit zal evenaren. Wat kunnen mensen verwachten dan van een show van Lucifer Star Machine?

Het is een show met een hoog energiegehalte! Geen onzin, gewoon keihard rocken! Je zal echt niet teleurgesteld worden, we geven alles wat we hebben.

Naar welke nummers kijk je vooral uit om weer kei hard te spelen dan?

Ik denk ‘Dark Water’ van ‘Rock ‘N’ Roll Martyrs’ en ‘Cruel Hearts’.

Laten we eindigen met een dilemma. Tour de wereld over maar elke show zijn er maar 20 mensen OF de rest van je leven speel je in drie dezelfde zalen maar het is altijd compleet uitverkocht.

De wereld over touren klinkt als veel plezier, maar de meeste tijd zit je in een busje en ga je van zaal naar zaal. Als je dan bedenkt dat er maar 20 mensen komen, kies ik zeker voor dezelfde drie uitverkochte shows.” 

Het album van Lucifer Star Machine, “The Devils Breath“, is te beluisteren via de bekende streamingsdiensten. Weten waar de band in de toekomst allemaal optreedt of het album fysiek aanschaffen? Dat vind je op de website van Lucifer Star Machine.

Deel dit bericht met je vrienden op WhatsApp:

Laat een reactie achter:


Spotify playlist