zaterdag 27 februari 2021
 

Geschreven door Stephanie van Gerven.

 

INTERVIEW: Normandie’s Philip Strand

Op 19 februari bracht Normandie zijn nieuwste album uit: “Dark & Beautiful Secrets“. Wij spraken met frontman Philip Strand over het album, bijbehorende creatieve proces, de geplande Europese tour en legden hem een dilemma voor.

Hi Philip, hoe gaat het met je?

Het gaat goed, dank je! Erg gestrest maar vooral enthousiast.

Begrijpelijk! Jullie nieuwe album “Dark & Beautiful Secrets” komt 19 februari uit. Hoe zijn de reacties tot nu op de singles die jullie eerder al uitbrachten?

Tot nu toe echt geweldig! Ik was erg bang dat het niet zou voldoen aan de verwachtingen van mensen, maar tot nu toe lijkt het de verwachtingen van mensen te overtreffen.

Is dit album dan zo anders dan zijn voorgangers?

Meestal produceren we de albums zelf, maar deze keer heb ik het ook echt gemixt! Tekstueel is het de eerste keer dat ik persoonlijke verhalen over mijn leven schrijf, dus dat is ook erg spannend maar het voelt als het juiste moment om dat te doen.”

Dat zijn het dus allemaal erg persoonlijke nummers. Is er nog eentje die eruit springt?

Echt allemaal, maar Hostage gaat over een zeer moeilijke periode in mijn leven waarin ik veel paniekaanvallen heb meegemaakt en iets dat depersonalisatie heet. Het nummer is geschreven vanuit een paniekaanval.

Het nummer is geschreven vanuit een paniekaanval.

Was die persoonlijke tint dan ook de grootste inspiratie voor dit album?

Om in mijn verleden te kijken en voor het eerst verhalen te schrijven, was echt inspirerend. Maar ik wilde ook heel veel verschillende genres mixen!

Jericho” was een van de eerste nummers die jullie uitbrachten. Waarom hebben jullie juist voor deze track gekozen?

Het is een geweldig live nummer, dus we besloten iets te proberen dat we nog nooit eerder hadden gedaan en het nummer te spelen voordat het was uitgebracht. We speelden het op twee Europese tours in 2019 vóór de pandemie en dat voelde geweldig, dus we besloten om dit als eerste single te kiezen.

Welk nummer is het meest veranderd door het hele creatieve proces heen?

’Atmosphere’ was waarschijnlijk de eerste demo die werd geschreven en het laatste nummer dat werd afgemaakt. Het kostte me eeuwen om het juiste refrein te vinden! Ongeveer twee jaar lang was het slechts een nummer van 1,5 minuut.

Voor mensen die Normandie nog niet goed kennen, welke tracks zijn een goede introductie?

’White Flag’, ‘Hostage’, ‘Babylon’, ‘Awakening’ en ‘Collide’.

Dit najaar staat een Europese tour gepland, inclusief twee Nederlandse shows – Dynamo & Patronaat. Waar kijk je het meeste naar uit?

Oh ik kan echt niet wachten! Ik kijk er echt naar uit om onze fans weer te zien en samen te genieten. Het voelt alsof het al jaren geleden is, maar het is op dit moment nog maar twee jaar geleden. Wat veel te veel is natuurlijk.

Wat kunnen de fans verwachten van jullie live shows?

Een positieve en vrolijke show met veel zweet en glimlachen! We willen een leuke tijd hebben en niet de coole rockband zijn. We zijn er om samen vreugde te voelen!

Wat is volgens jou het grootste verschil tussen shows in bijvoorbeeld Nederland en je thuisland?

Er is een hogere verwachting en opwinding, omdat het misschien maar één keer per jaar gebeurd, dus mensen gaan echt uit hun dak!

Welke drie nummers halen sowieso de setlist dit najaar?

’White Flag’, ‘Hostage’ and ‘Thrown in the Gutter’!

Laten we eindigen met een dilemma: de wereld over touren maar er komen maar 20 mensen OF dezelfde drie zalen spelen, maar het het is altijd compleet uitverkocht.

Oh makkelijk. Dezelfde zalen voor de rest van mijn leven. Dat is ook beter voor het milieu.

Het album van Normandie, “Dark & Beautiful Secrets“, is te beluisteren via de bekende streamingsdiensten. De band geeft dit najaar een optreden in de Eindhovense Dynamo en Haarlemse Patronaat. Meer informatie over de tour of het album fysiek aanschaffen? Dat vind je op de website van Normandie.

Benieuwd naar meer interviews met je favoriete artiesten? Check dan snel onze interview overzichtspagina!

Laat een reactie achter:

Spotify playlist