dinsdag 28 september 2021
 

Geschreven door Stephanie van Gerven.

 

INTERVIEW: Real Friends’ Kyle Fasel

Op 17 september werd de nieuwe EP “Torn In Two” van Real Friends uitgebracht. De band slaat een nieuwe weg in bij een nieuw label en met een nieuwe zanger. Wij spraken kort met bassist Kyle Fasel over het schijfje, het label en de toekomstplannen.

Laten we beginnen met een belangrijke vraag: hoe gaat het?

We zijn op dag vijf van de tour, dus best wel goed!

Gefeliciteerd met jullie signing bij Pure Noise Records. Welk effect had dit op het creatieve proces?

Bedankt! We hadden de muziek al helemaal klaar en hebben het gepresenteerd aan het label. We doen het meeste rondom ons ‘brand’ intern. Pure Noise is een goed label daarvoor. Ze supporten ons waar en wanneer we het nodig hebben, maar ze weten dat het ‘onze’ band is. Pure Noise is een geweldig team en het is echt fijn om deze release met hen samen te doen.

De single “Teeth” was een van jullie eerste releases van het schijfje. Hoe zijn de reacties daarop geweest?

We hebben nu al de mogelijkheid gehad om ‘Teeth’ een paar keer live te spelen. Het is geweldig om een ruimte te zien oplichten en iedereen te horen meezingen. Het laat ons echt voelen dat we op de goede weg zijn. Mensen lijken zich echt te verbinden met het nieuwe werk.

Is er ook een nummer op de EP waar je specifiek naar uitkijkt om fans het live te laten horen?

’Storyteller’ is echt een knaller live. Ongelofelijk veel energie in het refrein en een geweldig sing-a-long gedeelte. Ik ben ook enthousiast voor de dag dat we ‘Remedy for Reality’ live spelen. Dat is een leuke!

Voor deze EP werkten jullie met Andrew Wade, die met bands heeft gewerkt als Neck Deep en A Day to Remember. Hoe was het om met hem samen te werken?

Andrew is een juweeltje. Superaardig en fijn om mee te werken. Ik zou zeggen dat hij zich specialiseert in teksten. Een van mijn favoriete dingen aan de samenwerking was tekstuele ideeën uitpluizen en ervoor zorgen dat we zinnig waren in het verhaal dat we aan het creëren waren.

Hoe denk je dat zijn betrokkenheid heeft bijgedragen aan de nieuwe muziek?

Andrew was een groot onderdeel van deze EP. Hij droeg bij aan drie van de nummers. We hadden behoefte aan rauwe energie en hij leverde dat.

Er zijn wat veranderingen geweest, onder andere een nieuwe zanger en dus een nieuw label. Wat zijn de toekomstplannen?

Meer muziek en meer touren! Dit is een nieuwe start en een nieuw hoofdstuk en we zijn enthousiast over de mogelijkheden voor de band.

Veel touren klinkt goed. Ook al plannen in de maak om naar Nederland te komen?

Als het mag, zijn de plannen er om er begin volgend jaar te zijn!

Welke twee nummers komen dan sowieso op de setlist?

’Nervous Wreck’ en ‘Storyteller’ natuurlijk!

Laten we eindigen met een dilemma: de wereld over touren maar er zijn maximaal 20 personen OF de rest van je leven drie dezelfde zalen spelen maar het is altijd uitverkocht.

Dat is makkelijk: uitverkochte shows, altijd.

De EP van Real Friends, “Torn In Two“, is vanaf 17 september te beluisteren via de bekende streamingsdiensten. Weten waar de band in de toekomst allemaal optreedt of de EP fysiek aanschaffen? Dat vind je op de website van Real Friends. Vergeet niet ook onze EP-review te checken, want wij beoordeelden dit schijfje met een 8!

Benieuwd naar meer interviews met je favoriete artiesten? Check dan snel onze interview overzichtspagina!

Laat een reactie achter:

Zoeken…
Nieuwste alternatives