dinsdag 19 november 2019
 

Geschreven door Stephanie van Gerven.

 

Interview: Saint Asonia’s Adam Gontier

Het nieuwe album van Saint Asonia, “Flawed Design“, kwam op 25 oktober uit en liet maar liefst vier jaar op zich wachten. Wij spraken met de frontman van Saint Asonia over het album, de samenwerkingen en de toekomstige tourplannen.

Hey Adam, jullie zijn de laatste tijd erg druk geweest met het album. Hoe gaat het met jullie?

Het gaat goed met ons. Bedankt dat je het vraagt.

Jullie nieuwe album “Flawed Design” kwam eind oktober uit. Waar kijk je nu het meest naar uit?

Ik denk dat we nu allemaal vooral uitkijken naar het touren ter promotie van deze plaat. Het is alweer eventjes geleden dat we eropuit gingen, dus we zijn er allemaal klaar voor om weer op weg te gaan.

Goed om te horen dat jullie weer gaan touren. Zijn er al plannen voor shows in Nederland en België?

We proberen zoveel mogelijk te plannen voor het begin van 2020. Daar zullen zeker shows in Europa bij zitten. En ja, we doen ons best om zeker naar Nederland te komen!

De fans zullen zeker blij zijn om dan de nieuwe tracks live te horen. Jullie brachten voor de release van “Flawed Design” al enkele nummers uit, waaronder “The Hunted”. Hoe zijn de reacties daarop geweest?

Tot nu toe zijn de reacties echt heel positief geweest. Ik denk dat ‘The Hunted’ een goede herintroductie is van de band. Mensen lijken er tot nu toe echt van te genieten.

Ik denk dat ‘The Hunted’ een goede herintroductie is van de band.

Over introducties gesproken, voor dit album hebben jullie ook met veel andere muzikanten gewerkt. Hoe was dat?

We hadden besloten dat we voor dit album een beetje outside-the-box wilden werken en schrijven. We schreven onder andere samen met Dustin Bates van Starset, Keith Wallen van Breaking Benjamin en natuurlijk Sully Erna van Godsmack. Die hele ervaring was erg tof.

Had dit nog effect op het creatieve proces?

Elke keer als je andere mensen in het schrijfproces erbij haalt, verandert het complete proces. Afhankelijk van de situatie wordt het alleen maar beter. Het is een goed gevoel om met een aantal mensen bij elkaar te zijn met hetzelfde doel: het schrijven van een kick-ass nummer.

Jullie hebben dus wel bewust voor bepaalde mensen gekozen. Hoe zijn deze samenwerkingen tot stand gekomen?

Het zijn allemaal vrienden van ons. Eerder in het proces hebben Mike [Mushok] en ik het aan hun gevraagd. We wilden werken met mensen die ons konden helpen dingen te doen die we normaal niet in het schrijfproces zouden doen. Uiteindelijk was onze beslissing om met andere mensen te werken op dit album een heel goed idee.

We wilden werken met mensen die ons konden helpen dingen te doen die we normaal niet in het schrijfproces zouden doen.

Dat kunnen we beamen, het is een tof album geworden met persoonlijke nummers. Je hebt al eerder gezegd dat “The Fallen” een heel persoonlijk nummer is dat dicht bij je staat. Wat kun je vertellen over het proces van de track?

Het is een nummer dat ik schreef als eerbetoon aan Chris Cornell, Chester Bennington en Gord Downie. Het is eigenlijk een nummer dat ik zo geschreven had. Met een akoestische gitaar in de hand liet ik alle emoties los die ik had, nadat ik ze alle drie in korte tijd had verloren. Ik hoop echt dat mensen van dit nummer genieten op de manier dat ik ervan genoten heb om het te schrijven.

Een nummer met nogal een zware lading. Was het niet extra moeilijk om eraan te werken of werkte het juist therapeutisch?

Eigenlijk een beetje van beide. Het was een manier van uiten, maar ik wilde het ook niet overdrijven. Ik wilde gewoon, op mijn eigen manier, een eerbetoon aan hun geven en het vooral simpel houden. Ik heb van hen alle drie een stukje tekst verwerkt in de coupletten. Ik ben erg trots op het nummer, dat zeker.

Laten we eindigen met een dilemma: tour de wereld over maar naar elke show komen maar twintig mensen OF de rest van je leven speel je in drie dezelfde concertzalen maar het is altijd compleet uitverkocht.

Ik zal de wereld moeten zien. Dat is juist het beste aan dit werk, vind ik dan. Het reizen naar verschillende steden en landen, muziek spelen en er een show van maken voor mensen. Als dat betekent dat ik dat voor slechts twintig mensen per avond zal doen, prima. I’m in!

Het nieuwe album “Flawed Design” van Saint Asonia is nu overal verkrijgbaar en te beluisteren via de bekende streamingdiensten.

Laat een reactie achter:

Spotify playlist