maandag 18 november 2019
 

Geschreven door Stephanie van Gerven.

 

Interview: Spanish Love Songs’ Dylan Slocum

De punk-indieband Spanish Love Songs tekende eerder dit jaar bij platenlabel Pure Noise Records. Met een nieuw album in de maak en een volle planning voor 2020, spraken wij met vocalist Dylan Slocum over de naam van de band, het album en zijn droomtour.

Laten we het meteen maar vragen: waar komt jullie naam vandaan? Aangezien jullie alles behalve Spanish Love Songs maken.

De korte versie: het komt van een advertentie in een bus in Los Angeles. Ik heb het hele verhaal wel eens vertelt, maar het is erg lang en vooral saai.

Laten we het dan maar bij de korte versie houden. Maar als dit niet jullie band beschrijft, welke woorden kun je daar dan het beste voor gebruiken?

Ernstige rockmuziek.

2019 is een goed gevuld jaar voor de band. Hoe gaat het met jullie?

Ons schema is gelukkig niet té hectisch geweest. We hebben de afgelopen drie maanden gewerkt aan het album, wat erg fijn is. We zijn eigenlijk wel weer klaar om te gaan touren in de nabije toekomst.

Jullie hebben dus aan nieuwe muziek gewerkt. Wat kan je daar alvast over vertellen?

Niet veel eigenlijk, behalve dat het klaar is en ik er de komende tijd waarschijnlijk niet over op hou. Fans kunnen een betere versie van de band verwachten. Op een schaal van 10 is het een 11 qua hardere nummers.”

Begin dit jaar hebben jullie getekend bij Pure Noise Records en brachten jullie het nummer “Losers” uit. Hoe zijn de reactie hierop geweest?

Echt geweldig! Steeds meer mensen leren ons kennen, wat natuurlijk fijn is. Pure Noise Records is echt een tof label.

Pure Noise Records is echt een tof label.

Een hoop reacties op jullie YouTube video’s zijn vergelijkingen met bands als The Menzingers, The Wonder Years en Tiger Jaws. Wat vind je van deze vergelijkingen?

Die vergelijkingen zijn fantastisch! We houden er van dat mensen ons met deze geweldige bands vergelijken.

Zijn deze bands voor jullie ook inspiratiebronnen?

Het is inspirerend om te zien hoe ze van poppunk een duurzame carrière maken en op uitdagende manier blijven groeien.

Wat zijn inspiratiebronnen voor jullie om daadwerkelijk muziek te schrijven?

Het nieuwe album is geïnspireerd op mensen die we ontmoeten tijdens het reizen. Ik was het zat om te schrijven over mezelf, dus ik besloot om te proberen om over anderen te schrijven.

Je doet dus veel inspiratie op tijdens het touren. Schrijf je dan ook graag op tour of toch liever thuis?

Thuis. Ik heb geen akoestische gitaar mee en ik vind het moeilijk om gefocust te blijven terwijl ik Nintendo kan spelen in de bus.

[…] ik vind het moeilijk om gefocust te blijven terwijl ik Nintendo kan spelen in de bus.

Het album is dus zo goed als klaar. Waar kijk je naar uit voor 2020?

2020 wordt non-stop touren. Ik kijk naar een aantal tours in het bijzonder uit, maar daar kan ik nog niet zoveel over zeggen.

Nu we het toch over touren hebben. Als je met twee bands een wereldtour zou mogen doen, welke kies je dan voor je ultieme droomtour?

Bruce Springsteen en wij. Twee bands op het affiche. Iedereen weer thuis voor 11 uur!

Op zondag 24 november staat Spanish Love Songs op de planken van Patronaat, Haarlem. Meer info over deze show kun je hier vinden. Begin 2020 staat de band in het voorprogramma van The Menzingers in Melkweg en Kavka.

Deel dit bericht met je vrienden op WhatsApp:

Laat een reactie achter:


Spotify playlist