zondag 12 juli 2020
 

Geschreven door Stephanie van Gerven.

 

Interview: Stone Sea’s Elvis Suhadolnik Bonesso

Stone Sea omschrijft zichzelf als een alternatieve rockband en experimenteert graag met andere genres daar doorheen. Wij spraken met frontman en gitarist Elvis Suhadolnik Bonesso over de EP “Mankind Maze“, die in 2019 uitkwam, en over toekomstige plannen van de band.

Hey Elvis, hoe gaat het met jullie?

Hey, allereerst bedankt voor deze kans en voor het vragen. Het gaat goed! Dingen beginnen langzaamaan weer enigszins normaal te worden en we kunnen niet wachten om weer terug het podium op te gaan.

Voor mensen die Stone Sea nog niet kennen, welk nummer is een goede introductie van jullie band?

Dat ligt er echt aan waar je naar op zoek bent. We hebben een grote variatie aan stijlen in onze nummers. Laten we het zo zeggen. Als je op zoek bent naar een heavy nummer, kies je ‘Mystify’ of ‘Seeing Red’. Voor een vrolijk nummer, ga je voor ‘Peace At Ease’ of ‘Prelude’ en je krijgt de kans om te dansen op een beetje bossa nova. En voor een droevig nummer, ga je voor ‘Flow Upstream’.In 2019 hebben jullie de EP “Mankind Maze” uitgebracht. Als je het schijfje moet beschrijven aan de hand van twee dieren, welke kies je dan?

Dat wordt waarschijnlijk de meest ongemakkelijke combinatie ooit, maar hier gaan we: een vlinder voor al zijn dynamische veranderingen en een neushoorn voor zijn kracht en zwaarheid.

Dat is inderdaad een niet voor de handliggende combinatie. Is er ook nummer op de plaat die extra bijzonder is voor je?

‘Dream Song’ is dan mijn keuze. Ik denk dat ik nog nooit zo’n connectie heb gehad met een eigen gemaakt nummer. Toen ik het schreef voelde het alsof ik een reis maakte door mijn herinneringen, mijn fantasie, gedachtes over mijn toekomst en de complete betekenis van het leven voor mij. En wat ook wel mooi is, is dat ik mijn moeders stem heb opgenomen voor een alternatieve versie van het nummer. Deze gaan we nog uitbrengen met een video van al mijn vrienden en familie.

Er komt dus ook nog een nieuwe video aan. Werken jullie ook al aan nieuwe tracks?

Ja, we werken momenteel aan tien nieuwe nummers. We zijn van plan volgend jaar een nieuw album uit te brengen. Het idee was om dit jaar alles op te nemen, maar de Covid situatie heeft alles vertraagd in het proces. We zijn officieel wel weer op de juiste weg en zoals altijd zullen de nummers anders zijn dan voorgaand werk. Verwacht verrassingen!

Ik denk dat mijn grootste inspiratie komt uit het verlangen om dingen te uiten die ik niet begrijp of die ik voor mezelf houd.

Met zoveel variatie moet je wel toch wel ergens je inspiratie vandaan halen.

Ik denk dat mijn grootste inspiratie komt uit het verlangen om dingen te uiten die ik niet begrijp of die ik voor mezelf houd. Het drijft mijn creativiteit. Dus in een bepaalde manier krijg ik inspiratie van elke artiest die zo’n zelfde verlangen heeft voor zelfexpressie en zelfbegrip.

Kun je een van je muzikale iconen benoemen?

Toen ik een tiener was, had Nirvana een enorme invloed op me. Dat is eigenlijk de reden dat ik in een band wilde. Later, muzikaal gezien, denk ik dat Black Sabbath een enorme invloed op me had.

Nu we het toch over andere artiesten hebben. Voor welke band zou je nog wel eens willen openen?

Alice In Chains.

Heb je tijdens het touren of het spelen van de show iets meegemaakt wat je niet snel zal vergeten?

Toen we vorig jaar in Waterford speelden om ‘Dream Song’ uit te brengen, viel een dronken persoon tegen de lichtdesk aan en trok alle kabels eruit. De complete zaal was in het donker. We speelden door, maar dachten allemaal ‘Wat gebeurt hier?’ De podiumverlichting ging niet meer aan en we moesten de rest van de show spelen met slechts sfeerverlichting, wat behoorlijk vervelend was.

Om af te sluiten hebben we een dilemma voor je: nooit meer een nieuw nummer schrijven OF alleen maar covers live spelen.

Oh mijn God, doe me dit niet aan. -lacht- Het zal beide dan vrij betekenisloos zijn.

De EP van Stone Sea, “Mankind Maze“, is te beluisteren via de bekende streamingsdiensten. De EP fysiek aanschaffen en meer informatie over de band, vind via de website van Stone Sea.

Deel dit bericht met je vrienden op WhatsApp:

Laat een reactie achter:


Spotify playlist