zondag 7 april 2019
 

Geschreven door Lianne Brand.

 

Interview: Tusky’s Sjors van Reeuwijk

In mei verschijnt er een gloednieuwe EP van Tusky: “Love Love Love“. De tourplanning voor deze zomer begint ook al aardig vol te raken: een headlinetour door Nederland en festivalsets in onder andere Duitsland en België. Wij spraken onlangs met gitarist Sjors van Reeuwijk over de aankomende EP, de tour én de toekomstplannen van Tusky!

Hoi Sjors, laten we beginnen met een makkelijke, maar belangrijke vraag: hoe gaat het met je?

Goed, ik ben moe. Net een uurtje thuis van werk, maar voor de rest prima!

Voor iedereen die nog niet bekend is met Tusky: beschrijf de band in drie woorden.

Punkrock, snappy en een feestje.

Op 3 mei komt jullie nieuwe EP “Love Love Love” uit, wat kunnen de fans van deze plaat verwachten?

De EP staat grotendeels in het teken van de liefde. Ik heb er erg veel zin in. Het zijn allemaal nummers die te maken hebben met de liefde. Lekker zoetsappig. Het heeft helemaal geen politiek of maatschappelijk thema. Hoe je het opvat verschilt; voor je vrouw of vriendin, voor je partner, je oma. Of juist liefde die niet meezit, de hekel eraan. Er is op de EP maar één nummer die niet over de liefde gaat.

En welke track is dat?

“‘Faint of Heart’

Lekker zoetsappig. Het heeft helemaal geen politiek of maatschappelijk thema.

Jullie hebben ook een aantal shows gepland in het teken van de EP in Nederland, België en Duitsland. Naar welke shows kijk je het meeste uit?

Ik vind het zelf heel erg tof om op Groezrock te mogen spelen, maar ook Vera Groningen is een legendarische zaal. Duitsland is altijd leuk om te spelen, maar zelf denk ik dat ik het meest uitkijk naar Groezrock en Vera.

En welk nummer op de setlist kijk je het meeste naar uit om live te gaan spelen?

Ik heb zin in de nieuwe nummers van de aankomende EP. “Jawbreaker” is heel vet geworden en er staat ook een minder hard nummer op: “Love, Love, Love”. Ik ben benieuwd naar hoe die live gaat worden. Misschien is hij wat meer voor de clubsetting en niet voor op de festivals, maar het lijkt me wel tof om die live goed te kunnen spelen. Ik ben superblij met het resultaat van de EP. De productie is heel tof. Binnenkort komt de nieuwe single uit die we onlangs ook hebben aangekondigd:“Jawbreaker”. De clip wordt te gek, het nummer is vet, de productie is vet.

Zijn er nog plannen voor de verdere toekomst van Tusky op dit moment? Meer shows in het buitenland bijvoorbeeld?

Vorig jaar hadden we de Europese tour met Black Peaks en dat was heel erg tof. Ik vind het te gek om in het buitenland te spelen, maar het is wel intensief en het kost veel tijd. Met John Coffey zijn we naar Italië geweest en voorheen heb ik ook met Tim vanTol door Spanje en Italië getourd. Hij is een Nederlandse singer- en songwriter en is nu woonachtig in Duitsland. De langste tour die ik daarmee heb gedaan is 31 dagen.

Ik vind het te gek om in het buitenland te spelen, maar het is wel intensief en het kost veel tijd.

En hoe zit het met nieuw materiaal. Staan er nog meer singles of zelfs een album op de planning?

De enige planning die we ooit met de band hadden, was om mee te doen aan de Popronde. Verder hebben we nooit echt iets vooruit gepland. We hebben wel na “Jawbreaker” nog een single gepland. Zo hebben we van het album van de negen tracks, zeven als single uitgebracht. Nu zijn er van de EP al twee uitgekomen en zullen er nog eens twee uitkomen. Verder hebben we dan wat festivals, maar buiten dat plannen we niet echt iets.

Om het af te ronden: met welke twee bands zou je nog heel graag eens willen touren?

Zo, dat is best een lastige vraag. Ik denk Cancer Bats en heel cheesy maar Black Peaks. Het zijn toffe en relaxte gasten.

De nieuwe EP “Love Love Love” van Tusky wordt op vrijdag 3 mei 2019 uitgebracht via V2 Records. Meer details over de aankomende tour kun je terugvinden op de website van Tusky.

Deel dit bericht met je vrienden op WhatsApp:

Laat een reactie achter:


Spotify playlist