zondag 17 februari 2013
 

Geschreven door Nylo de Meijer.

 

Interview: Waking The Cadaver

Binnenkort is het weer tijd dat de mannen van Waking The Cadaver een nieuw album uitbrengen. Dus voor die tijd vonden wij het nodig om deze gasten een aantal dingen te vragen. Wij hadden de mogelijkheid om drummer Dennis Morgan een aantal vragen te stellen.

Op 19 januari hebben jullie een demo, “Lumped Up“, uitgebracht, hoe werd deze ontvangen door jullie fans?
Het kwam erg goed over op onze fans! De feedback was erg positief en veel mensen waren onder de indruk… Waking The Cadaver is en zal altijd een band zijn die leert en meer doet bij iedere single of album die wij uitbrengen. Als het aankomt op de moderne status van death metal… denk ik dat de fans van dit genre altijd zeggen “what’s next?“. Want mensen willen iets interessants horen. Wij hebben altijd onze eigen stijl gehad en ik denk dat mensen daarom naar ons luisteren. Wij brengen ons eigen merk aan de man, dat is zeker.

In maart/april wordt jullie nieuwe album uitgebracht, wat kunnen wij verwachten?
Nou…. Ik kan niet zeggen of het uitgebracht is in maart/april… Ik denk dat we nu meer richting de zomer gaan! Sorry, ik ben gewoon eerlijk! Wij hebben nu geen label, maar we zoeken er wel naar één. Wij zijn al begonnen met het opnemen van het album en we hopen dat we binnenkort een label hebben voor de release!!

En wat je kunt verwachten…. Nou, de fans kunnen het beste van Waking The Cadaver verwachten uit de hele Waking The Cadaver geschiedenis! Ook een hoger level van brutaliteit en uitvoering van de brutaliteit! Een beetje de meest ernstige slam/grind/brutal death metal dat je je kunt voorstellen.

In hoeverre kun je dit nieuwe album vergelijken met de oude sound?
Ik ben blij dat je dit vraagt! Als je luistert naar het eerste en tweede album, kun je het verschil horen. De originele Waking The Cadaver was erg rauw en korrrelig en wild, maar had het originele slamming, waardoor de fans van ons hielden. Het tweede album is duidelijker en meer precies, met een andere stijl. Voor ons derde album “REAL-LIFE DEATH” kun je de ULTIEME combinatie hiervan verwachten. We hebben veel goed materiaal voor dit album. This shit is INSANE, geloof me!

Jullie zijn al eerder in Nederland geweest, hoe hebben jullie dit ervaren?
Ja, klopt! Wij zijn al meerdere keren in Nederland geweest. En ik moet zeggen dat dit een van onze favoriete plaatsen is om te spelen! De shows zijn altijd geweldig! Net als de vriendelijkheid van de fans. Jullie houden echt van metal en wij houden ervan om het te spelen. Natuurlijk, net als de meeste Amerikanen, houden wij er ook van om jullie geweldige wiet te roken. Hahahaha, bedankt daarvoor! Onthoud, we roken alleen puur!

Waking The Cadaver_foto2

Kunnen wij jullie weer in Nederland verwachten, wanneer het album uitgebracht is?
BINNENKORT. Zo snel als het album uit is, gaan we een Europese tour boeken en natuurlijk is Nederland altijd een prioriteit.

Hoe is het om met Joe Cincotta te werken?
Super. Die gast kent death metal zo goed! Het is makkelijk om met een death metal producer te werken, hij doet het al jaren. Al zijn werk voor Suffocation, het maakt het makkelijk om met een gast te werken die metal zo goed begrijpt.

Zal er een nieuwe video komen?
Ja! We hebben al wat video’s geschoten van de tijd in de studio. En wij hopen een nieuwe video te schieten voor een van de “REAL-LIFE DEATH” nummers.

Als je met twee bands kon touren (dood of levend), welke zouden dit dan zijn?
Ik kan dit niet voor de hele band beslissen, alleen voor mijzelf. Dus de twee bands moeten zijn Slayer en……………….. SLAYER!!!!!!!!!!

Is er nog iets dat je aan de lezers van Smash Press kwijt wilt?
Ja. Enorm bedankt voor het Smash Press interview. En bedankt, alle fans, voor jullie support. 2013 “REAL-LIFE DEATH” zal het meest extreme Waking The Cadaver ooit zijn. Wij zullen onze fans niet teleurstellen en zullen dit nooit doen. Nederland, wij komen binnenkort terug!

Mocht jij nog niet helemaal bekend zijn met Waking The Cadaver, staat speciaal voor jou hieronder het nummer “Lumped Up“, waar wij in het begin van het interview over spraken.

Laat een reactie achter:

Zoeken…
Nieuwste alternatives