maandag 9 november 2020
 

Geschreven door Stephanie van Gerven.

 

INTERVIEW: Yours Truly’s Mikaila Delgado

Het debuutalbum “Self Care” van Australische poppunkers Yours Truly verscheen in september. Met frontvrouw Mikaila Delgado bespraken we onder andere dit album en toekomstige shows.

Laten we beginnen met een belangrijke vraag: hoe gaat het met jullie?

Niet alles is slecht.

Voor wie Yours Truly nog niet kent, welke nummers zijn dan een goede introductie voor jullie muziek?

Zeker weten ‘Composure’, ‘Undersize’ en ‘Funeral Home’.”

Op 18 september kwam jullie debuutalbum “Self Care” uit. Hoe zijn de reacties tot nu toe geweest?

Het is goed ontvangen. Niemand kan zijn ‘beste nummer’ kiezen of hun favorieten veranderen continu. We hebben gezien dat veel mensen dit album gebruiken als hun eigen vorm van ‘Self Care’, wat echt belonend is.

Kun je iets meer vertellen over de betekenis van de titel en het artwork?

Het hart dat zichzelf omhelst toont zelfliefde, in wezen zelfzorg, dat weer werd geïnspireerd door de titel. De nummers op het album gaan over hartzeer, bedriegersyndroom en eigenwaarde, om er maar een paar te noemen. Het schrijven van deze nummers was onze eigen vorm van zelfzorg.

Een album wat dus dicht bij je staat. Is er ook nog een extra speciaal of persoonlijk nummer voor jou?

‘Half Of Me’. We hebben dat nummer geschreven in 2018, nog voordat we wisten dat we ‘Self Care’ zouden opnemen. Dus het feit dat het op het album staat, is best speciaal.

Als je dit album zou moeten omschrijven aan de hand van snoepgoed. Wat is dan een goeie keuze?

Ik kan er maar één kiezen en dat zouden Skittles zijn. Er is een smaak voor iedereen.

In de reacties onder jullie video’s worden vaak vergelijkingen gemaakt met de ‘old school’ Paramore. Wat vinden jullie van zo’n vergelijking?

Het is een enorm compliment. We houden echt van die band, maar de vergelijking is er voor veel female-fronted bands, die een andere sound hebben.

Wat zijn voor jullie dan echt bands die jullie inspireren om je eigen ding te doen?

Blink-182, Basement, Evanescence, Guns N’ Roses, Counterparts en State Champs.

Dus het feit dat het op het album staat, is best speciaal.

Over inspiratie gesproken. Er is momenteel veel aan de hand in de wereld. Heeft dit nog effect gehad op jullie schrijfproces?

Niet zoveel als je zou denken. Ik denk dat er genoeg artiesten zijn die over de pandemie praten. Met al onze vrije tijd hebben we juist nieuwe dingen uitgeprobeerd en zien we wat we leuk vinden en wat werkt.

Zijn er dan ook al nieuwe liedjes in de maak?

Aangezien we geen shows spelen op het moment hebben we vooral gerepeteerd en komen we met nieuwe ideeën, die wel of geen nieuwe nummers worden.

Zoals je zegt is het momenteel niet mogelijk om shows te spelen en te touren. Maar zijn er wel toekomstplannen om naar Nederland en België te komen?

Momenteel nemen we het zoals het allemaal komt. Wanneer COVID-19 voorbij is, hopen we zeker die kant op te komen.

En wat kunnen mensen dan van jullie set verwachten?

Veel kicks, verschrikkelijk geklets van Teddie [Winder-Haron], 30 minuten durende drum-, gitaar- en vocale solo’s, enzovoorts.

Welke drie nummers zullen zeker op de setlist verschijnen?

“’Siamese Sauce’, ‘Funeral Home’ en ‘Composure’.

We eindigen meestal met een dilemma. Wat kies je? De wereld over touren maar tijdens elke show zijn er maar twintig mensen OF dezelfde drie zalen spelen voor de rest van je leven maar het is altijd een uitverkochte show.

Ik zou zeggen dezelfde drie uitverkochte zalen. Dat zou dan ANZ Stadium zijn in Sydney, Madison Square Garden in New York en Wembley Stadium in Londen. Dan kunnen we alsnog de wereld over touren. BOOOOOM!

Het album van Yours Truly, “Self Care“, is te beluisteren via de bekende streamingsdiensten. Weten waar de band in de toekomst allemaal optreedt of het album fysiek aanschaffen? Dat vind je op de website van Yours Truly.

Laat een reactie achter:

Spotify playlist