zondag 21 november 2021
 

Geschreven door Lianne Brand.

 

INTERVIEW: Zebrahead’s Ali Tabatabaee en Adrian Estrella

Eind november komt de gloednieuwe EP “III” uit met de nieuwe zanger Adrian Estrella. We hadden het genoegen om met rapper Ali Tabatabaee en zanger Adrian Estrella te spreken omtrent deze verandering, het nieuwe materiaal en wat de toekomst te bieden heeft voor Zebrahead.

Goedemiddag heren! Hoe gaat het met jullie?

Adrian: Goed, goed en met jou?

Ook goed, dankje! Jullie zijn druk bezig de laatste tijd. Is het voor jullie al mogelijk om shows te spelen?

Ali: Adrian heeft wel al shows kunnen spelen! Hij is net terug van een kleine tour.
Adrian: Ja klopt! Ik ben weggeweest voor een maand, om te spelen met mijn eigen band Assuming We Survive. We hadden een weekend vol met shows en ben net een dagje thuis en aan het relaxen.

Dat is tof! Maar het is nog niet mogelijk geweest om te spelen met Zebrahead?

Adrian: Nee, maar morgen komen we samen als Zebrahead om weer aan het werk te gaan. Dus dat is heel erg leuk
Ali: Ja, morgen staat het schrijven van nieuw materiaal op de planning nu we toch weer allemaal terug zijn. We hebben nu de mogelijkheid om creatief te zijn, totdat we wachten tot de shows weer kunnen!

Wat lekker! Maar nu alweer aan het schrijven, terwijl er een EP op de planken ligt om uit te komen?

Ali: Jazeker! Onze nieuwe EP “III” komt uit op 26 november.
Adrian: We houden ons bezig!

Adrian, jij hebt al de mogelijkheid gehad om weer live te spelen, hoe heb je dat ervaren?

Adrian: Heel erg goed. Als artiesten is het schrijven en creeëren van muziek is altijd super tof, maar het is belonend om ze ook daadwerkelijk op het podium te staan. Het was écht heel erg tof om weer op te treden. Ik kan niet wachten om weer te spelen met Zebrahead. De laatste keer dat we samen hebben gespeeld was Slam Dunk 2021. Ik ben klaar voor wat tours en shows met de band!
Ali: Ja zeker, we hebben op dit moment pas twee keer live kunnen spelen met Adrian. We zijn echt heel erg enthousiast om weer shows te kunnen doen. We hebben natuurlijk wel geoefend, maar het is heel erg anders om voor mensen te spelen.

Wat tof! Voor nieuwe fans die naar jullie show komen, hoe zouden jullie de band beschrijven in drie woorden?

Adrian: Best you’ve heard!
Ali: Ik probeer iets beters te verzinnen, maar dat lukt niet, dit is top! Ik kan er niets beters van maken.
Adrian: Ja maar serieus, Zebrahead is zo’n ondergewaardeerde band, op zoveel fronten. Ook al is de band zo groot, ik kan niet wachten tot meer mensen de band horen.

Die is erg goed! Hoe is het proces gegaan met de nieuwe EP en met Adrian als nieuwe zanger?

Adrian: Ik denk dat de transitie van mij naar de band erg organisch was. Toen we voor het eerst speelde, op Slam Dunk, voelde het heel normaal. Ik denk dat het schrijfproces ook hetzelfde is gebleven. Ik breng een stukje van mijzelf, en mijn ervaring mee naar het schrijven. Maar ook ervaring van mijn band en mijn liefde voor muziek stop ik in Zebrahead. Ik denk met name dat het Zebrahead 3.0 is geworden. Het is nog steeds dezelfde band, maar het is een nieuw niveau. Ali en ik werken samen aan de teksten zodat de lyrics samenhangend zijn, maar eigenlijk doet iedereen heel erg zijn best om alles uit de kast te halen. En ik denk dat het ook wel te horen is dat dit het beste hoofdstuk van de band is, althans, dat vind ik!

Wat fijn om te horen, en hoe heb jij een nieuwe zanger ervaren, Ali?

Ali: Ja, je weet het toch nooit. Wanneer je samen met iemand in een band zit, raak je gewend aan elkaar, aan elkaars schrijven, hun karakters. Toen Adrian in de band kwam, voelde het alsof we elkaar al jaren kende. Het schrijven ging heel makkelijk en comfortabel. Adrian begrijpt goed het samenspel van onze vocalen. Wanneer we schrijven denkt hij niet alleen aan zijn eigen delen, maar komt ook met ideeën voor mij. Dat is heel erg cool, want die combinatie zorgt ervoor dat we samen begrijpen, hoe het nummer in elkaar zit en hoe het nummer moet klinken. Het samenwerken gaat eigenlijk naadloos en ook al is het allemaal super nieuw, het is heel erg tof om naar de toekomst uit te kijken en samen meer te creeëren. Op dit moment is het al op een hoog niveau, dus ik heb heel erg veel zin om samen te werken met iemand zo getalenteerd als Adrian.

Zo te horen is de toekomst veelbelovend! Maar over de huidige EP, hebben jullie al een favoriete track?

Adrian: Eigenlijk kijk ik er naar uit om de hele EP te spelen. “III” is een rollercoaster, maar het is een achtbaan van kracht. De nummers hebben veel pit en ik kan niet wachten het live te spelen. Het gaat écht rocken.
Ali: Ja, op dit moment zijn er twee songs nog niet uit en deze hebben echt een hoog energielevel. Persoonlijk heb ik wel erg veel zin om “Out of Time” te spelen. Die track is een nieuw geluid voor ons, ik vind dat nummer écht heel tof en we hebben nog niet de kans gehad hem live te spelen.

Heb je al wat reacties kunnen krijgen op de nummers die nu al uit zijn?

Ali: Ik heb kunnen spelen voor vrienden en familie! De reactie was dat dit eigenlijk de beste tracks zijn in een lange, hele lange tijd of misschien wel ooit. Maar over het algemeen: iedereen die iets erover heeft gezegd is extreem positief.

Lay Me To Rest” was de eerste single die uitkwam. Waarom hadden jullie specifiek voor deze track gekozen?

Adrian: Ik denk omdat “Lay Me To Rest” het eerste lied was dat we als een groep hebben geschreven. Het is een krachtige song en de band heeft best een hoop doorstaan. Er is iemand weggegaan en er was onzekerheid hoe de band verder zou gaan. Ik denk dat deze track hier gewoon perfect bij past als eerste single. Het legt een beetje uit wat er allemaal aan de hand was. Tenminste, zo ervaar ik het. Dat het een goede representatie is van wat er aan de hand was, maar zeker ook een goede eerste stap naar de toekomst!
Ali: Ja, zoals Adrian aangeeft. Het was vooral ook de eerste track waar we aan hadden samengewerkt. Dat past gewoon mooi om als eerste uit te brengen. Daarbuiten hebben we nog helemaal niet zoveel materiaal, we brengen de tracks uit vrijwel wanneer we ze hebben geschreven. We dachten dat het belangrijk was dat de fans Adrians stem zouden horen en hem leren kennen. We wisten dat we de kans hebben, nu tijdens deze wereldsituatie, om veel te schrijven omdat niemand veel tourt. Het lied past er gewoon heel erg goed bij.

Wat een toffe keuze! Zoals je aangeeft zijn jullie vooral veel nieuw materiaal aan het schrijven om live te gaan spelen. Kunnen de fans nog wel oud materiaal verwachten?

Adrian: Oh zeker! Op Slam Dunk hebben we al veel oud materiaal gespeeld, maar ook natuurlijk de nieuwe tracks. We zullen nooit de oude tracks niet spelen. Zebrahead heeft iconische nummers, maar spelen vaak überhaupt iconische rocksongs. Ik denk dat we die altijd zullen blijven doen.
Ali: Ja, tuurlijk. Weetje, als je langer speelt, ga je ook sommige nummers zat worden. Je wordt automatisch meer gemotiveerd door nieuwer materiaal. Ik denk dat we wel altijd een goede combinatie hebben tussen oud en nieuw materiaal tijdens shows door de jaren heen. Er zitten ook altijd favorieten van de fans tussen. We proberen altijd genoeg nieuw te doen, maar we willen vooral ook de songs spelen die de fans waarderen van de vroegere platen.

Je geeft dus wel aan dat er songs zijn die je echt zat bent, heb je specifieke nummers die je liever niet meer live speelt?

Ali: Dus, Adrian, ben je al liedjes zat bij ons!?
Adrian: Nee helemaal niet! Ik ben nog geen enkele track zat! Ik kan genieten van ieder lied. Ik ken alle tracks, natuurlijk heb ik ze nog niet gespeeld maar ik zal nog lang niet bij het punt komen dat ik tracks zat zal worden. In voorgaande bands heb ik het zeker wel gehad, maar daar zet je je dan toch overheen voor de fans, je speelt ze toch. Je kan je dan toch wel vermaken door de crowd.
Ali: Oh man en voor mij.. JA! Ik vind het totaal niet leuk om “Playmate of the Year” the spelen. Ik heb er nachtmerries van, dat je er ‘s ochtends schreeuwend wakker van wordt! Dat is wel de track die het meest bij mij naar voren komt.

Hebben jullie dan ook tracks waar je geen enkel genoeg van kan krijgen om te spelen?

Ali: Dat zijn dan met name de nieuwe nummers met Adrian. Ik ben fan van “Lay Me To Rest” en “Long Way Down“. Maar “Falling Apart” is ook altijd een feest om te spelen, omdat er heel veel energie in die track zit. Er zijn wel wat meer van die tracks, maar ja, ik ben vooral hyped voor het nieuwe materiaal.

Nu we in de pandemie leven, kunnen jullie wel beeldmateriaal schieten voor videoclips, of is het nu lastiger nieuw materiaal te schieten?

Ali: Ja, dat lukt wel. We hebben net “Out of Time” uitgebracht als videoclip. We hebben op dit moment niet iets gepland, maar we nemen zoals het komt. Wanneer we inspiratie hebben bellen we elkaar op en kijken we wat mogelijk is. Hopelijk komt er nog iets uit, maar op dit moment hebben we niet echt iets op de agenda staan. We houden meer van de impulsieve momenten en het dan snel aan te pakken.

En als we het gaan hebben over tours, hebben jullie daar wel iets op de planning?

Adrian: We hebben wat dingen in pijplijn zitten. We gaan in augustus sowieso touren in Duitsland. Daarnaast nog wel wat dingen, dus we hebben zeker wat op de agenda staan.
Ali: Zeker, maar door de pandemie wilden we wel graag wachten tot de zomer. We denken dat dan het veiligste moment is om weer te gaan spelen. We komen dus naar Europa rond juli/augustus. Het meeste hiervan is wel richting Duitsland, ook Moskou en nog ergens. We doen ook nog wat festivals hier en daar. Het is wel allemaal nog erg ver weg, dus we gaan kijken wat we er van kunnen maken!

Volgende zomer duurt zeker nog een tijdje! Gaan jullie in de tussentijd voorbereidingen maken voor een volledige plaat, aangezien jullie aangeven veel te schrijven en erg geïnspireerd zijn?

Ali: Ja, dat gaat er een beetje om hangen. We moeten even kijken hoeveel we schrijven en of we het allemaal van de juiste kwaliteit vinden en er enthousiast over zijn. Het ligt er ook aan hoeveel het is, anders kan het ook een EP worden. Laten we sowieso zeggen: alles is mogelijk!

Dat is heel erg leuk om te horen! Als uitsmijter dan: hebben jullie nog een boodschap, bericht of iets om mee te geven aan oude EN nieuwe fans?

Adrian: Ik wil alle fans bedanken dat ze Zebrahead zoveel steunen. De band heeft door de jaren veel meegemaakt maar ook hè, de hele pandemie. Daarnaast wil ik ze ook bedanken dat ze heel tof reageren op mij als nieuwe zanger. Ik kan er niet genoeg naar uitkijken om oud en nieuw materiaal voor de fans te spelen en de nieuwe EP te delen op 26 november. Ik hoop dat alle fans het net zo tof vinden als wij en nogmaals naar alle fans: dank voor alle support, we kunnen niet wachten om jullie weer te zien!
Ali: Alles wat Adrian zegt! Het is zo cool om dit te doen voor vijfentwintig jaar nu en de support te hebben van de fans door alle jaren heen. We kunnen niet wachten om weer te komen en te chillen met alle fans en shows te spelen. We hebben zin om iedereen weer te zien dus voor iedereen: stay safe en we kijken er naar uit om jullie snel weer te zien!

Dus voor iedereen: schrijf het in jullie agenda’s vrijdag 26 november komt de gloednieuwe EP “III” uit met de nieuwe zanger Adrian Estrella. Meer informatie over de band en de nieuwe EP vind je op de website van Zebrahead. Vergeet niet onze review te checken deze week om te lezen wat wij ervan vonden.

Benieuwd naar meer interviews met je favoriete artiesten? Check dan snel onze interview overzichtspagina!

Laat een reactie achter:

Zoeken…
Nieuwste alternatives