maandag 21 september 2020
 

Geschreven door Michelle Huizen.

 

Knuckle Puck brengt met “20/20” fijne nazomerplaat

Voor een flinke dosis poppunk moet je bij Knuckle Puck zijn. Al sinds 2011 is de Amerikaanse band met releases als “While I Stay Secluded” en “Copacetic” niet meer weg te denken uit de scene. Nu komt de band met een nieuwe plaat: “20/20”.

Met titeltrack “20/20” zet de band direct de toon voor de rest van het album. De toon is lekker upbeat, maar tegelijkertijd ook wat melodieus. Dit maakt dat het ontzettend catchy en anthem-achtig is, iets wat vaker terugkomt op dit album. Ook “Tune It Out” valt in hetzelfde straatje, al zijn de drums in dit refrein van deze track net wat sneller. Aan het einde van de track laat zanger Joe Taylor ook nog even zien dat ruigere vocals hem niet moeilijk afgaan: heerlijk!

Op de meeste fronten bevat deze plaat vooral typische poppunk. Vrolijke gitaarintro’s, zomerse sferen en teksten over liefde en opgroeien nemen de boventoon. “She’s like a drink to me, a cranberry sunrise,” luiden de lyrics in “Earthquake”. Misschien een beetje cheesy, maar het laat je als luisteraar wel verlangen naar het strand. Het nummer “Sidechain” voelt met een explosief refrein als de perfecte soundtrack voor een roadtrip; het is gemaakt om keihard mee te zingen. 

Een ander opvallend moment op “20/20” is “Breathe”. Op dit positieve nummer is namelijk niemand minder te horen dan Derek Sanders, de frontman van Mayday Parade. Zijn melodramatische stem, die zo typerend is voor de emotionele muziek van zijn eigen band, vormt in de bridge een interessant contrast met de stijl van Knuckle Puck. Deze twee uitersten werken elkaar niet tegen, maar versterken elkaar juist.

Echt een rustmoment bevat “20/20” niet. Je hoort wel iets rustigere coupletten, zoals in “Green Eyes”, maar Knuckle Puck schakelt altijd snel terug naar waar hij goed in is: gewoon vertrouwde poppunk. Heel veel variatie of vernieuwing kent dit album niet, dus het is maar goed dat het kwalitatief in orde zit. Na de upbeat track “True North” is het alweer tijd voor het laatste nummer, “Miles Away”. Taylor reflecteert op het verleden: “Was it written on my face all along?” Een mooie afsluiter van een prima plaat.

Is “20/20” een revolutionaire plaat? Nee, dat niet. Knuckle Puck had best wat meer kunnen experimenteren of meer variatie mogen bieden. Maar luistert het album lekker weg? Zeker! Dit album biedt de perfecte achtergrondmuziek om te draaien terwijl je met een biertje in je hand aan het nazomeren bent.

Beoordeling: 7/10
Releasedatum: 18 september 2020
Platenlabel: Rise Records

Deel dit bericht met je vrienden op WhatsApp:

Laat een reactie achter:


Spotify playlist