maandag 16 december 2019
 

Geschreven door Nylo de Meijer.

 

Amon Amarth koopt vuurwerkwinkel leeg voor AFAS Live

Het einde van het jaar nadert gestaag en nog net voordat alle kerstbomen in Nederland opgetogen zijn, komen Amon Amarth, Arch Enemy en Hypocrisy naar ons land. Op zondag 15 december 2019 vinden we een goedgevulde AFAS Live in Amsterdam met duizenden fans die klaar zijn voor een potje vikingmetal.

Arch Enemy is een band die als een geoliede machine het publiek voor zich wint. Vanaf het eerste moment, zodra “Set Flame To the Night” ingezet wordt, is het al duidelijk dat dit een goede show gaat worden. Zelfverzekerd stampt de Canadese frontvrouw Alissa White-Gluz over het podium, headbangt ze haar blauwe haren bijna door de hele venue heen en schreeuwt ze zo boos als ze kan de teksten door de microfoon. Maar ook haar band is om door een spreekwoordelijk ringetje te halen. De heren pakken ieder hun moment of fame door voor in het midden van het podium te gaan staan, terwijl de spotlight alleen op hen schijnt. De muzikanten krijgen het respect dat zij verdienen! Deze heavy show van Arch Enemy was een goede voorbereiding voor Amon Amarth. De nekjes zijn helemaal los!

De voorste rijen in AFAS Live gaan aan het einde van deze show naar huis zonder hoofdhaar, wenkbrauwen en andere eventuele gezichtsbeharing. Dan weet je wel hoe laat het is: Amon Amarth heeft een overdosis pyro mee. Deze zogenaamde vikingmetalband staat écht als een huis, zonder twijfel. Rustig, maar enorm zelfverzekerd, overheerst de Zweedse band AFAS Live. Frontman Johan Hegg breekt schedels en botten met zijn allesvernietigende, zware bulldozer stem. Het mag duidelijk zijn dat de jongens deze hele tour al aan het knallen zijn. Van begin tot eind gaat het los – hárd los. Er is geen ontkomen aan. Je gaat springen als Amon Amarth dat vraagt. Je gaat crowdsurfen als Amon Amarth dat vraagt. Je metal horns gaan de lucht in als Amon Amarth dat vraagt.

Maar ook visueel kom je aan je trekken. Amon Amarth is duidelijk langs de vuurwerkwinkel geweest. Niet alleen geniet je deze zondagavond van veel – heel veel – pyro, maar ook vuurwerk ontploft achter, voor, op en boven op het podium. Combineer dit visuele gegeven met de ijzersterke set én geweldige vikinghits als “Twilight of the Thunder God“, “Raise Your Horns“, “Guardians of Asgaard” en je weet dat alle aanwezigen genoten hebben van deze show.

All photos are owned by Smash Press and are protected by copyright. Feel free to share these photos wherever, but credit the photographer and link back to www.smashpress.nl. Photos are not allowed to use for commercial purposes without permission. For additional information you can mail to info@smashpress.nl.

Alle foto’s zijn in het bezit van Smash Press en zijn auteursrechtelijk beschermd. Deel de foto’s vooral waar je maar wilt, zolang je er naamsvermelding bij hebt staan van de desbetreffende fotograaf, met een link naar www.smashpress.nl. Foto’s mogen niet voor commerciële doeleinden gebruikt worden zonder toestemming. Meer info via info@smashpress.nl.

Laat een reactie achter:

Zoeken…
Nieuwste alternatives