zondag 24 november 2013
 

Geschreven door Nylo de Meijer.

 

Live review: Black Veil Brides in de Melkweg

Voor velen was het een dag waar zij lang naar hadden uitgekeken. Eerder werd de show van Black Veil Brides al verplaatst. Vandaag was de dag dat de band toch in de Amsterdamse Melkweg te vinden was. Naast deze heren waren ook de jongens van Heaven’s Basement en Strawberry Blondes aanwezig om er een geweldige avond van te maken. Zaterdag 23 november was een top dag voor de Nederlandse BVBarmy.

De band die opende, Strawberry Blondes, klonk erg vrolijk. Dit kwam grotendeels door de trompet die toegevoegd was. De zaal was nog half vol omdat er veel mensen buitenstonden, terwijl een ander deel Black Veil Brides merch aan het kopen was. Strawberry Blondes kreeg de zaal niet makkelijk mee. Lukte het de band wel, dan was het publiek er snel klaar mee. Het hoogtepunt van dit optreden moet haast wel de sublieme lichtshow zijn geweest!

Bij Heaven’s Basement was de zaal bijna vol. Het intro bestond uit de track “Spitfire” van The Prodigy. De jongeren in de zaal kende de track niet, terwijl de ouderen uit hun plaat gingen. Ook dit intro werd bijgestaan met een geweldige lichtshow. Tijdens de show werd er geheadbangd en er kwam zelfs een cirle pit. De muziek klonk erg goed en hield ook overduidelijk de aandacht vast. Het was een lekkere opener voor de band, het publiek had er zin in!

Black Veil Brides kwam op en duizend meisjes gilden hun stembanden kapot. Frontman Andy Biersack genoot van het publiek, wat duidelijk te merken was door de brede glimlach die herhaaldelijk verscheen. Waar Biersack voorheen de screams achterwege liet, gooide hij nu de ene na de andere eruit. De solo’s van gitarist Jake Pitts werden fenomenaal uitgevoerd, kippenvel! Alles leek tot in de puntjes verzorgd te zijn.

De drumsolo die de afgelopen twee shows voorbij kwam, kwam ook dit keer weer voorbij. Nu was deze echter extra voorzien van een paar vrolijke deuntjes, dat er voor zorgden dat de rest van de band aan de zijkant stond mee te dansen. Tijdens de laatste show van de band in de Melkweg, zong het publiek “Waar is het feestje? Hier is het feestje!” De band dacht dat er “We are a spaceship! You are a spaceship!” werd gezongen en begon er ditmaal weer over. Leuk voor de fans die eerder ook aanwezig waren.

Aan het eind van de show liep iedereen met een tevreden gevoel weg. De blije emoties straalden van de gezichten af bij de jongeren, maar ook de ouderen en bij de ouders. Of de show 100% live was, durf ik niet te zeggen. Echter heb ik, samen met ruim 1.000 anderen, flink genoten. Ben jij niet aanwezig geweest, of wil jij graag zien hoe het er ongeveer uitzag? Dan kun je hieronder genieten van ruim 60 foto’s.

All photo’s belong to Smash Press and are copyright protected. You are not allowed to post these photo’s anywhere without permission, credits, name of the photographer(s) and link to this post! 

Alle foto’s zijn in het bezit van Smash Press en zijn auteursrechtelijk beschermd. Je hebt geen toestemming om de foto’s te plaatsen zonder toestemming, credits, naamsvermelding van de fotograaf en link naar het artikel!

Deel dit bericht met je vrienden op WhatsApp:

Laat een reactie achter:


Spotify playlist