vrijdag 10 mei 2013
 

Geschreven door Nylo de Meijer.

 

Live review: Bring Me the Horizon in de Melkweg

Donderdag 9 mei was de dag dat er weer menig meisjeshart op hol sloeg. De heren van Bring Me The Horizon stonden in The Max van de Melkweg. Deze show werd geopend door de jongens van Your Demise, die ook nogmaals benadrukten dat dit hun laatste Amsterdamse show was. Daarnaast kunnen wij jullie vertellen dat de kans zeer aanwezig is dat zij nog naar Nederland komen. 

Op het moment dat de Your Demise begon met hun set, stond er nog ongeveer 500 man buiten te wachten in de lange rij. Dit neemt echter niet weg dat de gasten zich van hun goede kant lieten horen. De bass komt beukend hard je lichaam ingetrild. De frontman van de band, Ed McRae, zei wat de zaal moest doen en dit werd gehoorzaam door de volledige zaal gedaan. Er werd gevraagd of iedereen wilden klappen, de volledige zaal, van voor naar achter, gehoorzaamden. Dit deden zij een aantal seconden en gingen daarna alle handen weer naar beneden.

De heren staan rustig op het podium en soms springt de frontman naar een andere kant van het podium. Hiermee was dus te zien dat zij niet meer (zoveel) plezier hebben in het optreden. Het nummer “These Lights”, die door de meeste fans wordt uitgekotst, werd ook niet overgeslagen. Persoonlijk vond ik het een heerlijk nummer, maar daar was de rest van de zaal  het niet mee eens. Er was geen mosh meer, geen handen in de lucht… Het publiek was stil.

Op het moment dat Bring Me The Horizon moest spelen, was het nog verbazingwekkend vol. Zelf had ik verwacht dat veel mensen kwamen voor Your Demise, maar dit bleek dus niet het geval te zijn. De Britten openen met “Shadow Moses”, die uit het niets in knalt en vanaf dit moment was er non-stop een moshpit, crowdsurfers en vliegend bier.

De lichtshow die wordt getoond was absurd goed, hele gave lichten die precies op de muziek stonden. De screams van frontman Oliver Sykes zijn de afgelopen jaren slecht geweest, heel slecht. Maar vandaag liet hij zien dat hij het nog in zich had, wat klonk het vandaag heerlijk! Af en toe staat Sykes te poseren. Op een gegeven moment wordt er gevraagd door Sykes of iedereen op elkaar schouders wilt gaan zitten. Dit blijkt hem te lang duren en noemt iedereen “lazy fucks”.

De muziek klonk erg goed, de vocalen waren super goed en de sfeer was geweldig. Misschien was het niet geheel live, maar het klonk allemaal stukken beter dan dat het twee jaar geleden deed. Bring Me The Horizon is terug!

Helaas kunnen wij jullie niet blij maken met foto’s. Een kwartier voordat de deuren opengingen werd bekend gemaakt dat geen enkele fotograaf nog foto’s mocht maken. Onze welgemeende excuses hiervoor.

Laat een reactie achter:

Zoeken…
Nieuwste alternatives