vrijdag 16 augustus 2013
 

Geschreven door Sven Rietkerk.

 

Live review: Lamb of God in Melkweg

Lamb of God, een omstreden band met een grote reputatie. De band speelt vanavond in de grote zaal en heeft er zin in. Na een goede warming-up, verzorgd door Sylosis, mag Lamb of God los.

Vanaf het begin is het duidelijk dat de band hier komt met maar één doel: De tent afbreken. In positieve zin. “Desolation” komt hard binnen en de eerste circlepits vormen zich snel. Randy neemt ons even mee naar vorig jaar, het jaar waarin hij werd aangeklaagd vanwege doodslag. Hij vertelt ons dat hij liever door Europa reist zonder al dit gezeur. Na deze kleine tussenpauze zingt het publiek de woorden van “Walk with me in hell” mee.

Lamb of God bewijst deze avond waarom ze een graag geziene gast zijn. De nummers worden super strak weggespeeld. Ook de lichtshow is een positief puntje. Het gevaar met dit soort bands is dat het vaak ‘meer van hetzelfde’ is. Lamb of God bewijst dat het ook anders kan. Elk nummer heeft zijn eigen geluid en live komt dit bijzonder goed uit de verf.

Een extraatje Randy. Hij vertelt tussendoor hoe geweldig hij Amsterdam vindt. Dit is echter niet een standaard praatje, maar een verhaal toegespitst op Amsterdam. Zo vertelt hij hoe hij afgelopen nacht graag een aantal fietsers in de gracht had getrapt.

Na een kleine shirt wissel, komt de band terug voor een ‘toegift’. De band speelt zijn bekendste nummers: “Laid to Rest”, “Redneck” en met “Black Label” sluiten ze een uitstekende avond af. Klein minpuntje van de avond. Na één uur en een kwartier staan we alweer buiten. Persoonlijk had ik graag wat meer nummers gehoord van een geweldige metalband als Lamb of God. Het is te hopen dat de band snel weer terugkomt. Tot dan moeten we het, volgens Randy, doen met fietsers in de gracht trappen.

Laat een reactie achter:

Zoeken…
Nieuwste alternatives