donderdag 19 september 2013
 

Geschreven door Nylo de Meijer.

 

Live review: letlive. in de Melkweg

Midden in de week, woensdag 18 september 2013, stond letlive. in de Melkweg. Het was de eerste show van de tour. Naast letlive. stond ook The American Scene en Night Verses op de planken. Deze line-up was een line-up met het grootste contrast die je ooit zal tegenkomen qua performance.

De avond werd geopend door The American Scene. Zij speelde voor ongeveer 30 man. Een tegenvaller voor de band. Dit was overduidelijk te merken. De band kwam zonder enthousiasme het podium op. Niemand bleel op de band te wachten. De zang was onzuiver en klonk erg zeurderig. Er was niemand in het publiek die zich aan een beweging waagde. Dit was één van de saaiste bands die ik ooit gezien heb.

De tweede band van de avond, Night Verses, kwam het podium op. De zaal was voor ruim de helft gevuld. In tegenstelling tot de voorgaande band, knalde dit optreden vanaf het begin tot het eind. Één bonk energie, die vooral werd aangestuurd door de frontman. Hij ging op de grond zitten, sloeg op de grond, bewoog zijn hoofd sneller dan een boormachine en ging compleet los. De grond trilde letterlijk door de knallende bass. De screams van de heer klonken heerlijk en boorden door je heen. De clean vocalen waren echter iets minder goed. Lag dit aan zijn extreme optreden, of had hij simpelweg het bereik niet? Het kon beide zijn.

letlive. betrad rustig en mysterieus de planken. De muziek begon en de leden explodeerden van binnen uit en de remmen braken los. Hoewel, waarschijnlijk kennen de mannen het begrip “remmen” niet eens. Dit gold vooral voor Jason Butler, de frontman. Deze ging los als je nog nooit iemand hebt zien losgaan. Door de drukke performance zou je bijna denken dat het muzikaal bagger was. Het tegendeel werd bewezen. Muzikaal gezien zat het ook retestrak in elkaar. Zo nu en dan een misser. Maakte dit uit? Absoluut niet! Je merkte het amper omdat je zo gefocust was op de show eromheen. Frontman Butler kwam erg stoned over, ondanks dat hij nooit iets rookt. “We are from, haha, we are, haha, we are from uhh sooo far away, hahaha, and you came to see us.” Was één van de opmerkingen die er giechelend uitkwam.

Hij liet zich vaak op de grond vallen. Hij sprong ook in de pit om mee te moshen. letlive. kwam na zijn set gelukkig ook terug voor een paar extra nummers. Voor het publiek was dit gelukkig, voor de speakers echter niet. Deze vlogen het podium over, het drumstel werd gesloopt, de gitaar werd kapot geragd door met een microfoon erop te rammen. Kortom, écht Rock ’n Roll!

Met overtuiging kan ik zeggen dat dit de beste show is die ik ooit heb meegemaakt! Check hieronder de foto’s die wij speciaal voor jou hebben gemaakt.

Laat een reactie achter:

Zoeken…
Nieuwste alternatives