donderdag 22 augustus 2013
 

Geschreven door Nylo de Meijer.

 

Live review: System of a Down in Ziggo Dome

Voor het eerst in tien jaar trad System of a Down op in Nederland. In een bijna uitverkocht Ziggo Dome vertoonden de mannen hun kunsten, en wat voor een kunsten. De verwachtingen waren torenhoog, de zaal afgeladen en de roadies hadden hun werk gedaan. Een epische avond kan beginnen.

Episch werd het ook. Een beter woord is legendarisch. Want wat een gigantisch sterk optreden was het. De setlist had bijna niet beter gekund. Elke klassieker kwam voorbij. Van “Chop Suey” tot “Aerials” en van “B.Y.O.B” tot “Toxicity”. Helaas kwam “Bounce” niet voorbij. Dit werd echter gecompenseerd door de 23 nummers die wel gespeeld zijn.

Tijdens “Aerials” valt al op dat de heren er zin in hebben. Een brede glimlach is te zien op het gezicht van Serj en we mogen zelfs genieten van een lachende Shavo. Laatst genoemde speelde overigens fenomenaal. Met plectrum, de vingers of een slap-achtige beweging, niets was te moeilijk voor hem.

Voor “Deer Dance” zingt het hele Ziggo Dome “Happy Birthday” voor de jarige Serj. Hij lijkt een beetje overdonderd door deze spontane actie, maar kan het zeker waarderen. Goed om te zien dat grootheden als hij nog kan genieten van dit soort momenten.

Zweet en bier, dat was te ruiken na afloop van het concert. Op wat spaarzame momenten na werd er alleen maar gesprongen en geduwd. Het bier vloog rijkelijk door de lucht en de ontblote mannenlichamen weerspiegelden van het zweet. Het bewijs van een goede avond. Mensen die komen om te genieten van een zeldzaam optreden. Het is te hopen dat System of a Down snel weer zijn weg weet te vinden naar Nederland. Tot dan: Zet nog eens een CD’tje op of bekijk live opnames via YouTube. System of a Down is namelijk een band die het verdient om bekeken te worden. Laten we hopen dat ze ooit ook nog eens met nieuwe muziek komen, maar dat zal voorlopig bij een droom blijven.

Hieronder is het nummer “Chop Suey” te zien die gister live werd gespeeld.

Laat een reactie achter:

Zoeken…
Nieuwste alternatives