woensdag 2 januari 2013
 

Geschreven door Nylo de Meijer.

 

Live review: The Dirty Daddies in het Dolhuis

Op 29 december stond de 7-koppige spektakelband, The Dirty Daddies, in een overvolle Dolhuis in Dordrecht. Om hier bij te zijn moest je maar 7,50 neer leggen voor een kaartje. Het optreden begon om 22:00 uur, tenminste, dat was de bedoeling. Het begon helaas pas om 22:30 uur, maar om het even kort te zeggen: het was het wachten zeker waard!

De leden van de band kwamen het te kleine podium op, behalve frontman Laurens Troots (lid van de Nederlandse band Destine). Het speciale aan The Dirty Daddies was dat de heren allemaal oude super bekende nummers coverden, maar niet het volledige nummer, steeds een deel van deze nummers. Zo bleef het de eerste 10 minuten lekker doorgaan zonder dat het verveelden. Na deze 10 minuten werden de eerste dank woorden gesproken tegen de “leuke mensen, knappe gezichten”.

Niet alleen verzorgde Troost de hoofdvocalen, bij het nummer “Killing In The Name Of” (origineel door Rage Against The Machine) werden de vocalen verzorgd door Tom Vorstius Kruijff (ook lid van Destine). Ook tijdens dit nummer was de eerste die het nodig vond om (in een te kleine zaal) te crowd surfen, wat verbazingwekkend goed ging.

Als coverband van super hits, kan Queen niet ontbreken, dus een aantal nummers van Queen werden gecoverd. Helaas haalde Troost niet de hoge noten van Freddie Mercury, maar dat is ook niet te doen. Vorstius Kruijff had ook een aantal uithalen in zijn nummers die hij, met duidelijke moeite, net aan haalde.

Ook vonden deze mannen het nodig om een meter bier het podium op te laten komen. Niet voor zichzelf, maar voor iemand uit het publiek. Dit hebben zij ook bij de show in Tilburg gedaan en die in Breda. Het was de bedoeling dat de persoon uit het publiek zoveel mogelijk bier dronk in 3 minuten. Op nummer 1 stond Tilburg, met 5 biertjes, Breda mistte net de eerste plaats met 4,5 biertjes. Maar na 29 december staat Dordrecht met stip op 1! Na het derde biertje werd er bijna overgegeven, maar de bierman hield dapper vol en na drie minuten waren er 8(!) biertjes achterover getikt. Tijdens het drinken kreeg hij ook nog een welverdiend en medelevend schouderklopje van Troost. Wat een troost.

Blijkbaar was dit allen nog niet genoeg, want er kwam ook nog eens een akoestische gitaar aan de pas. Tijdens de akoestische nummers werd er onwijs hard gegild, waardoor het vrij duidelijk was dat de nummers goed ontvangen werden. Dit werd nog even extra verduidelijkt doordat iedereen uit volle borst en luidkeels mee schreeuwden

Nylo2_klein
Tussendoor kwam er ook een striptease op het podium. Vorstius Kruijff verzorgde Bobby (ex-The Hot Stewards) een ongemakkelijk momentje, hoewel… Voor Bobby dan. Vorstius Kruijff liet geen enkel tikkeltje schaamte merken, maar deed dit met volle overtuiging.

Het was overduidelijk dat er enorm veel tijd ingestoken was. Alles was goed gerepeteerd en liep vloeiend over. Een van de vele voorbeelden is misschien wel dat het vloeiend over ging van Carly Rae Jepsen naar P!nk.

Ondanks dat dit nog maar het vierde optreden was van The Dirty Daddies werd er aan het eind van de show nog hard door alle mensen geschreeuwd: “We want more! We want more!” Waar Troost op antwoordde met de woorden: “Als jullie het graag willen…” Het nummer dat zij vervolgens speelden was “Livin On A Prayer”, origineel van Bon Jovi. Persoonlijk vond ik dat The Dirty Daddies dit nummer het beste gecoverd hadden van alle nummers van de avond. Het eind van de avond was in zicht en werd ingeluid door een luide knal uit een confettikanon. De avond werd afgesloten met “It’s My Life” van Bon Jovi.

Niet te vergeten: de lichtshow van deze avond was super goed gedaan. Ondanks dat er weinig lichten waren was het erg goed gedaan.

Kort samengevat: het was een enorm gezellig concert waar je mooi 2012 mee kon afsluiten, een concert van mannen van eigenbodem die je niet snel zal vergeten. Persoonlijk denk ik dat deze 7 mannen hun intro video eer aan doen: “Ultieme party medleys” en “Voortdurend hitorgasme”. Mochten deze heren weer op de planken staan, zou ik het jou zeker aanraden om heen te gaan als je van een gezellige avond houdt.

Vergeet niet nog de foto’s te bekijken!

Laat een reactie achter:

Zoeken…
Nieuwste alternatives