maandag 10 december 2012
 

Geschreven door Nylo de Meijer.

 

Live review: The Rasmus in de Melkweg

Zaterdag 1 december 2012 was het tijd voor het concert van The Rasmus. Na zijn laatste optreden in Nederland, 28 februari 2009, kwam de band eindelijk weer terug om de Nederlandse fans te voorzien van een perfect concert. De vier Finse heren stonden in The Max van de Melkweg.

De Engelse rockers van The Dirty Youth, met vocaliste Danni Monroe,  zorgden ervoor dat het publiek lekker opgewarmd was. Vocaal gezien kwam Monroe er niet uit zoals ze op het album doet. De overige bandleden weten het echter aardig recht te trekken. Een leuke opwarmer voor The Rasmus, maar helaas grijpt The Dirty Youth niet de kans om zichzelf te bewijzen voor zoveel muziekliefhebbers.

Het podium wordt omgebouwd voor The Rasmus. Met een rustig tempo komt de band op, zonder frontman Lauri Ylönen. Na rustig een introotje te spelen, komt Ylönen, in tegenstelling tot de rest, barstend van de energie de planken op. De toon van deze gig is meteen gezet. Lauri is heerlijk bij stem, weet het publiek goed te vermaken en schudt alle klassiekers en onbekende songs van The Rasmus uit zijn mouw.

Vrij weinig nummer van het nieuwe album, “The Rasmus“, komen voorbij. Er wordt vooral geteerd op de oudere nummers, waar het publiek erg van geniet. Dankzij de beamer die vuur en opmerkelijke afbeeldingen projecteert op de band en het scherm achter de band, krijgt de show een aparte sfeer, leuk gedaan!

De megahit “In the Shadows” mag natuurlijk ook niet overgeslagen worden. Zodra het alarm gespeeld wordt, gilt het publiek en staat niemand meer stil. Maar ook nummers als “Days“, van het album “Into“, uit 2001, komt langs. “Mysteria“, een track die speciaal voor deze tournee geschreven is, wordt gebruikt als afsluiter. Een gevarieerde set dus! Aan het einde van de gig verlaat het publiek The Max met een grote glimlach op het gezicht.

The Rasmus moet maar weer gauw naar Nederland komen!

Laat een reactie achter:

Zoeken…
Nieuwste alternatives