maandag 30 september 2013
 

Geschreven door Nylo de Meijer.

 

Live review: Tonight Alive in Dynamo

Zaterdag 28 september was voor veel poppunk liefhebbers een mooie dag. Tenminste, als je op dat moment in het Eindhovense Dynamo was. Hier werd namelijk een show gegeven door Tonight Alive, Set it Off en opener The Lost Boys Club. De avond zat vol met gelukkige, blije mensen, maar zo nu en dan ook een paar problemen. 

De aftrap werd gedaan door The Lost Boys Club. Voor de jongens zelf begon dit niet zoals gepland. Het geluid was verkeerd afgesteld, er kwam één bonk geluid uit de speakers. Dit viel ook frontman Nick Brummer op, die hier vervolgens ook iets van zei. Daarna was er nog een snaar gebroken van gitarist Bart Eijk. Kortom, het zat de knullen tegen. “Wie heeft er zin in Set it Off?” vroeg Brummer zich af. “Beetje gekke vraag, wie heeft er zin in pizza? En wie heeft er zin in Tonight Alive?” grapte de zanger. Hiermee won hij het publiek voor zich. Het publiek genoot van de show, ondanks dat er wat “mankementjes” waren, zoals de band dit noemde.

De set van Set it Off opende en je waande je direct in een sprookjesbos dankzij het intro. Dit hield niet lang aan, want je werd direct uit je rustige onverstoorde droom geblazen door muzikaal geweld. Om de show te openen sloeg zanger Cody Carson de microfoon op zijn hoofd en ging vrolijk verder met zijn optreden. Als je de band een beetje volgt, weet je dat zij veel om hun fans geven. Dit bleek ook in het optreden. De frontman was continu bezig met zijn fans. Tijdens het zingen checkt Carson ook sympathiek of het goed gaat met de fans. Als de zanger zegt “put your fucking hands up” twijfelde niemand. De handen vlogen de lucht in. Vooral Carson was een energieke gozer. Zo nu en dan kwam er een scream voorbij, die heerlijk werd uitgevoerd.

Set it Off had ruimte gemaakt op de planken voor Tonight Alive. Tijdens de Meet & Greet kwam zangeres Jenna McDougall moe over. Hier was weinig van te merken tijdens het optreden. De groen-harige zangeres sprong en danste. Als zij echter rustig stond, en zich focuste op haar zang, klonk het emotioneel mooi. Als McDougall weer overal heen sprong, leed de kwaliteit hier een beetje aan. Hetgeen waar aan te merken was dat de dame moe was, was het feit dat zij veel door het publiek liet zingen. Dit waren dan vooral de uithalen. Oude en nieuwe tracks werden goed ontvangen. Soms werd er gevraagd om een Wall of Death. Deze werd compleet genegeerd. De track “Amelia” werd prachtig emotioneel vertolkt, een brok in m’n keel! Dit werd echter een droom die uitkwam voor een fan. De fan in kwestie, die via Smash Press een Meet & Greet won, mocht het eind mee zingen, wat zij aardig deed. De show eindigde met het podium vol dansende fans. Een fijne avond dus voor de fans!

Geniet hieronder van de foto’s die wij speciaal voor jou schoten. Check hier de 136 foto’s van de Meet & Greet.

Laat een reactie achter:

Zoeken…
Nieuwste alternatives