zaterdag 20 april 2013
 

Geschreven door Nylo de Meijer.

 

Live review: We Are The In Crowd & Never Shout Never in Dynamo

Het was een goed begin van het weekend. Vrijdag 19 april stonden de bands Who vs Who, We Are The In Crowd en Never Shout Never in het Eindhovense Dynamo. Zoals de poster aangaf, zou de show om 19:30 beginnen en begon ook geen seconden later. De avond werd geopend door de dame en heren van Who vs Who.

Zodra deze band, Who vs Who, opkomt wordt er eerst even geposeerd tot het intro begint. De band zit vol energie en springt heen en weer. Op een gegeven moment wilt de zangeres meer van het publiek zien en probeert zij het publiek op te zwepen om lekker mee te doen. Ondanks dat dit niet de act was, waar iedereen voor kwam, lukte het ze aardig. Zo nu en dan waren er een aantal noten die niet behaald werden. Ook lukte het drukke performen en zingen samen nog niet geheel. De té hoge noten worden helaas niet behaald. Het nummer “A-Team”, die origineel van Ed Sheeran is, wordt ook door de band gespeeld en wordt door iedereen goed ontvangen. Vanaf dit moment zijn alle handjes in de lucht. Persoonlijk vond ik de outro van het laatste nummer het leukst. Het zat barstensvol energie en de lichtshow vulde het helemaal goed aan.

Na deze opwarmer was het tijd voor één van de hoofdacts, We Are The In Crowd. De persoon die als eerste het podium op kwam, was de drummer, die snel gevolgd wordt door de rest van de band. De band begint, zonder zangeres, maar deze komt na het intro, op het moment dat zij moet zingen. Het geluid was enorm slecht afgesteld, alles overstemde elkaar waardoor het één vlek van geluid werd. Wel had ik het idee dat dit naarmate het optreden vorderde, een stuk beter werd. Één van hun meest populaire nummers, “Kiss Me Again”, werd door het hele publiek uitbundig meegezongen. De zangeres van de band geeft alles en zorgt mede hierdoor dat het optreden heel gaaf werd. De grote afbreuk was het feit dat de instrumenten verkeerd ingesteld waren, waardoor het niet altijd goed te horen was. Zodra de band de handen in de lucht deed, werd dit door de hele zaal nagedaan.

Nu was het tijd voor de band Never Shout Never. Zij kwamen non-chalant het podium opgelopen, maar werden niet minder ontvangen. De dames in het publiek gilden hun stem schor en werden onthaalt door de woorden “you’re beautiful”, nog voordat de lichten aanstonden. De show begon met een redelijk onbekend nummer, waardoor zij het publiek niet volledig mee krijgen. Dit bleef doorzetten tot het volgende nummer, tot Christofer Drew zijn ukelele pakt. De dames gilden met de stem die zij nog over hadden. Het eerste nummer dat gespeeld werd door middel van een ukelele was “Trouble”, die door de gehele zaal mee gezongen werd. Drew geeft aandacht aan iedere fan in de zaal en neemt tijdens het optreden tijd om te praten en te roken. Dit zorgden ervoor dat het volledige optreden erg langdradig werd en ik persoonlijk mijn interesse een beetje verloor. Des ondanks neemt dit niet weg dat er geen énkele valse noot te vinden was. Muzikaal gezien was dit een perfect optreden. Wel verzint Drew soms zijn eigen ritme, wat het niet mogelijk maakt om mee te zingen.

Hieronder kun je genieten van de foto’s die wij speciaal voor jou geschoten hebben!

Laat een reactie achter:

Zoeken…
Nieuwste alternatives