zaterdag 2 februari 2013
 

Geschreven door Nylo de Meijer.

 

Live review: We The Kings in Dynamo

Vrijdag 1 februari 2013 stonden er drie bands in een uitverkochte Dynamo Mildt. De trotse Nederlandse mannen van I’ll Pick You Up mochten deze avond openen. Na hen was het de beurt aan de Engelse Natives die de avond openden voor We The Kings.

Vanwege de te lange rij stonden er nog mensen buiten rond 20:10. Waaronder wij zelf ook. Dus helaas hebben wij het volledige optreden van I’ll Pick You Up gemist. Hoewel, in de rij hebben wij wel een stukje meegekregen van “Against The World”, wat wel lekker klonk.

Ondanks dat het een uitverkochte show was, was de zaal voor ongeveer 80% gevuld. Op het moment dat Natives de planken op kwam, lieten de tienermeisjes hun stemgeluid goed horen, door luid gegil. De zanger van deze band wist zijn energie over te brengen op het publiek, waardoor het publiek ook ontzettend enthousiast werd. Af en toe twijfelde ik of ik de zang nou goed of vals vind. Gelukkig bleek dit niet het geval te zijn en was het, denk ik, alleen de zenuwen in het begin. De show was dus enorm fijn om te zien en om naar te luisteren. Het is overduidelijk dat de hele band geniet van dit optreden. Met dit in gedachte is het zeker dat zij een goede opener zijn voor hoofdact We The Kings.

Natives

Na een opbouw van ruim 30 minuten staat het podium vol met de mannen van We The Kings. Alle meisjes die bij Natives luid gegild hadden, bleken nog een flinke stemband over te hebben gehouden voor deze show. De zang van Travis Clark was ontzettend helder, met soms een duidelijke misser. Aangezien hij afgelopen week ziek was geweest en nog steeds niet helemaal beter is, liet hij het publiek soms verder zingen, wat massaal gedaan werd.

Ook viel het op dat Clark en O’Toole geïnteresseerd waren in ons kleine landje. Zo hadden zij de moeite genomen om een aantal Nederlandse zinnen te leren. “Iedereen spring!” zei Clark, waarop de hele zaal enthousiast en vol verbazing reageerde. Ook reageerde het publiek zo bij de zin: “Zijn jullie klaar om te feesten?” die er met een flink accent eruit kwam. De volledige show wordt er veel gepraat door Clark. Hoewel dit vaak bij een show niet heel erg gewaardeerd wordt, leek het hier precies anders te zijn.

Dit was dus een avond met erg gewaardeerde muziek, die precies bij elkaar past. De show van We The Kings zat barstensvol energie, wat ook overgebracht werd op het uitzinnige publiek. Ook hebben wij het nummer “Friday Is Forever” gefilmd, zodat jullie nog in de sfeer van het optreden konden komen. Onder deze video zijn nog meer foto’s te bekijken.

Laat een reactie achter:

Zoeken…
Nieuwste alternatives