vrijdag 1 februari 2013
 

Geschreven door Nylo de Meijer.

 

Lowlands maakt namen bekend

Het festival Lowlands, een van de bekendste van Nederland. Over een dik half jaar rent iedereen weer het grasveld op in Biddinghuizen. Vandaag zijn de eerste namen van Lowlands 2013 bekend gemaakt. Het zijn zeker geen kleine namen, zo plaatst het festival het volgende bericht op Facebook:

 
SLAYER: Hell awaits! En wat voor een: de nu al legendarische Lowlandsgehaktshow van niemand minder dan de keurslagers van de thrashmetal! 

ALABAMA SHAKES: Ja, schudden maar, met alles dat je lief is, op de dampende zuidelijke rock & soul van schuurspons Brittany Howard en haar mannen. 

DISCLOSURE (LIVE): Op avontuur met de ontdekkingsreizigers van de dance: via 2-step, UK garage, deep house en dubstep zijn de jonge Londense broertjes aangeland bij soulvolle bass music. 

BULLET FOR MY VALENTINE: OK, op een bos rozen hoef je dus niet te rekenen bij deze metalcoremonsters uit Wales, maar hun liefdesbetuiging aan Lowlands (na de afzegging van 2011) bevalt des te beter! 

MODERAT: Modeselektor en Apparat zijn elk apart al Lowlandsveteranen. Maar onder de paraplu van Moderat hypnotiseert hun Berlijnse techno het meest, bleek al in 2009. 

NJO REICH ENSEMBLE: Een minimalmusicprimeur voor Lowlands: Steve Reichs ‘Music For 18 Musicians’, door de jonge orkestmusici van NJO ingestudeerd met de meester zelf. En hij komt mee ook! 

THE LUMINEERS: Indiefolk is hip, en dus zijn de spiksplinternieuwe Lumineers het ook. Hun eerste single was al een yokel van een hit, en ook jullie krijgen het niet uit je hoofd. Ho Hey! 

POLICA: Post-R&B, droompop en elektronica kronkelen om elkaar heen bij deze melancholieke indie-outfit uit Minneapolis, opgetrokken rond de zilte zang van Channy Leanagh. 

THE MENZINGERS: Nog niet zo bekend als The Gaslight Anthem, maar lang zal dat niet duren. De al even rootsy punkrock van The Menzingers telt namelijk louter meezingers.”

Om alvast in de stemming te komen, kun je hieronder luisteren naar Slayer‘s “Raining Blood“.

Laat een reactie achter:

Zoeken…
Nieuwste alternatives