donderdag 10 juni 2021
 

Geschreven door Babette Banté.

 

Maak kennis met… Action/Adventure

Vandaag stellen we je voor aan heavy poppunkband Action/Adventure. Als je houdt van poppunk met een beetje extra pit, ben je bij deze mannen aan het goede adres. Met ruigere riffs en hardere vocalen maakte de band naam voor zichzelf. De punkers uit Chicago hebben recent een EP uitgebracht bij hun droom-recordlabel: Pure Noise Records. Hoe de band tot dit punt is gekomen, vertellen wij je graag!

Voor de fans van: The Story So Far, Neck Deep en Knuckle Puck

Een snelle introductie

De begindagen in Chicago

In 2015 vormden leadzanger Blake Evaristo, gitaristen Brompton Jackson, Oren Trace en Adrian Brown en drummer Alex Oregel Action/Adventure. De vijf mannen groeiden op in Chicago. Ze besloten een band te vormen omdat ze de representatie van mensen van kleur erg laag vonden in de alternatieve scene. Niet veel later tekenden ze bij Catch These Hands Records en brachten ze hun eerste EP ”Rumble Pak” uit. De EP wordt geopend met het nummer ”After 10,000 Years I’m Free”, wat eigenlijk een één minuut durende gitaarsolo is. Erg kenmerkend voor de rest van de EP, waarop aardig wat riffs en solo’s te horen zijn.

Meer muziek en het podium op

2016’s ”Rumble Pak” werd opgevolgd door ”Going Heel”, een EP die in 2018 het levenslicht zag. In dat jaar werd de band gevraagd om op te treden tijdens de allerlaatste Vans Warped Tour in Amerika. Ook speelde hij een aantal shows met andere lokale bands. Van een eigen tour was op dat moment nog geen sprake.

Viraal op TikTok met een activistisch randje

Would you listen if we looked any different? ‘Cause these are all the things that we can’t change

Een korte track met als boodschap ”Zou je naar onze muziek luisteren als we er anders uit zouden zien?”, dat is ”Barricades”. Het nummer ging viraal op TikTok, waar het nu al meer dan een miljoen keer is bekeken. De TikTok-video gaat over de discriminatie waar de mannen van Action/Adventure allemaal mee te maken hebben gehad. Om verandering te brengen in de poppunk-scene is de band de hashtag Pop Punk In Color begonnen. In een interview vertelde de band: ”Pop Punk In Color gaat eigenlijk vooral om diversiteit en inclusiviteit aan te brengen in de alternatieve muziekscene. Als mensen van kleur die opgroeiden in de alternatieve muziekscene voelden we ons vaak niet op ons gemak. Wij willen juist aan mensen laten zien dat muziek volledig inclusief is.”

De band heeft bij de hashtag ook een Instagramserie gemaakt over zijn ervaringen met discriminatie en rascisme. In de laatste post van de serie zei zanger Evaristo: ”Ik hoop dat deze video laat zien dat hoe iemand eruitziet GEEN invloed heeft op zijn capaciteiten. Het is iets wat ik mezelf elke dag probeer te vertellen. En als dit één persoon helpt, dan is het het helemaal waard.”

Een droom die uitkomt

Na de aandacht te hebben getrokken met ”Barricades” kwam Action/Adventure met een derde EP: ”Pulling Focus”. De EP werd uitgebracht onder Pure Noise Records, het label dat de band beschreef als zijn droomlabel. Recent kwam de track ‘‘Semi-Prologue” uit als een single, een nummer dat volgens gitarist Jackson gaat over ”dat gevoel wanneer je eindelijk weer tot iets kan komen, en je realiseert dat doorzettingsvermogen de enige weg is naar blijvende progressie”. Met de EP kwamen ook enkele muziekvideo’s mee, zo kreeg ”Poser” een video die leadzanger Evaristo beschreef als ”een fijne verandering van de gebruikelijke droevige tonen naar luid en leuk”.

De volgende stappen

De mannen van Action/Adventure hopen dat ze nog voor het einde van het jaar de tracks van ”Pulling Focus” live kunnen spelen. Ook wil de band nieuwe nummers schrijven, hij wil naar eigen zeggen ‘liever eerder dan later’ weer de studio in duiken. Zou er een debuutalbum aankomen? Hopelijk boekt de band tegen die tijd ook een Europese tour, want dit belooft veel goeds.

Meer toffe bands en artiesten ontdekken? Check ons overzicht van de serie ‘Maak kennis met…’

Laat een reactie achter:

Zoeken…
Nieuwste alternatives