zondag 25 september 2016
 

Geschreven door Stephanie van Gerven.

 

Maak kennis met… Bad Omens

Misschien heb je de bandnaam wel eens voorbij zien komen. Misschien heb je er vaag wel eens over gehoord of misschien zegt het je helemaal niets. Geen probleem, want wij brengen je helemaal op de hoogte van deze ‘nieuwe’ band: Bad Omens.

Het begin
Bad Omens ging van start in 2014. Frontman Noah Sebastian startte het schrijfproces echter al een jaar eerder. Na enkele tracks te hebben, besloot Sebastian op zoek te gaan naar de rest van de band: gitarist Nicholas Ryan, gitarist Joakim Kaslsson, bassist Vincent Riquier en drummer Nick Folio.

De band begon met mij en twee van mijn beste vrienden en twee andere jongens die ik nog nooit had ontmoet buiten FaceTime of Skype. De muziek sprak ons allemaal aan en we voelden een band.” – Vocalist Noah Sebastian.

Sumerian Records
In 2015 – ongeveer één jaar later – kreeg Bad Omens een aanbod op basis van de demo’s en sterke lyrics van het label Sumerian Records, waar onder andere Asking Alexandria, Stick to Your Guns en Periphery ook bij horen. De band dook de studio in met Will Putney, die eerder al werkte met Upon a Burning Body en The Amity Affliction.

Eind 2015 werd de eerste video uitgebracht voor de track “Glass Houses”. Op 18 augustus verscheen het debuutalbum van de heren: “Bad Omens”. Van dit schijfje zijn ondertussen al de tracks “Exit Wounds“, “The Worst In Me” en “The Fountain” als single uitgebracht.

Vergelijking
Met deze plaat wordt de band al vergeleken met Bring Me the Horizon. Het gaat dan voornamelijk om de periode van het album “Sempiternal” van Bring Me the Horizon. Daarnaast wordt de band in het hokje van nu-metal en alternatieve metal geplaatst. Zelf omschrijft de band zich als alternatieve rock en metal.

Fans van Bad Omens maken via social media ook hun vergelijkingen bekend: “Het is een combinatie van Bring Me the Horizon, Asking Alexandria, Of Mice & Men en andere bands, alleen dan beter!” De combinatie van Bring Me the Horizon en Asking Alexandria wordt vooral veel genoemd: “Als Ben Bruce en Oliver Sykes een kind zouden krijgen, zou die zo klinken.” Echter worden er ook vergelijkingen gemaakt met andere bands: “Ze klinken ook wel een beetje als The Devil Wears Prada.” en “Deze band is een mix van alle bands waar ik naar luister!” zijn reacties die je tegenkomt.

Tour
Momenteel tourt Bad Omens door Amerika met Asking Alexandria, Born of Osiris, I See Stars, After the Burial en Upon a Burning Body als onderdeel van de Sumerian Records presents 10 years In the Black-tour. Het is dus alleen nog maar wachten tot deze band zijn voeten op Nederlandse bodem zet en we kunnen aanschouwen wat de heren live te bieden hebben.

Hieronder kun je het complete debuutalbum van Bad Omens beluisteren. Wat vind jij van deze band? Laat het ons weten via Facebook en Twitter.

Deel dit bericht met je vrienden op WhatsApp:

Laat een reactie achter:


Spotify playlist