zondag 8 april 2018
 

Geschreven door Stephanie van Gerven.

 

Maak kennis met… Broadside

Het is weer tijd om je aan een band voor te stellen. Misschien heb je de bandnaam wel eens op een tourposter voorbij zien komen of zegt het je helemaal niets. Geen paniek, wij brengen je helemaal op de hoogte van deze poppunkband: Broadside.

Een snelle introductie

Van start met veel verschillende inspiratiebronnen
Broadside ging van start in 2010 in Richmond, Virginia. Toch wordt de echte start van de band door velen gezien in 2013 toen frontman Oliver Baxxter zich bij de band voegde. Momenteel bestaat Broadside uit frontman Oliver Baxxter, gitarist Dorian Enrique Cooke en bassist Patrick Diaz. In 2016 verliet drummer en mede-oprichter Andrew Dunton de band. Hoewel de band zich in het poppunkgenre plaatst, laten de mannen zich ook door andere genres beïnvloeden: “Ik ben heel erg geïnspireerd door rythem-and-blues. Usher is een van mijn favoriete artiesten aller tijden. Maar ook R. Kelly en Otis Redding.“, vertelt Baxxter. Andere bands die worden genoemd als grote invloeden zijn Stick To Your Guns en Pierce the Veil, maar ook artiesten als Katy Perry en Drake zijn inspiratiebronnen van de heren.

Debuutalbum met succes
In 2015 tekent Broadside bij het label Victory Records. De mannen brengen onder dit label hun debuutalbum uit, genaamd “Old Bones“. Met deze plaat op zak werd de band uitgenodigd om deel te nemen aan Vans Warped Tour 2016. Hier werd Broadside door veel magazines en bezoekers omschreven als een band om in de gaten te houden. Tijdens de tour nam Digital Tour Bus ook een kijkje in het tourleven van de mannen. Hier laten Baxxter en Cooke je onder andere hun grote schoenencollectie zien en favoriete boeken.

Nieuwe plaat en nieuwe tourplannen
Na het vele touren met “Old Bones” is het in de zomer van 2017 tijd voor een nieuwe plaat: “Paradise“. Het album behaalde een zeventiende plek op de Billboard’s Heatseekers Albums hitijst. Broadside tourde vervolgens door Amerika en Groot-Brittannië met bands als Tonight Alive, ROAM, State Champs, Mayday Parade en Real Friends. Naast nieuw materiaal stopt de band ook maar al te graag zijn eigen tracks in een akoestisch jasje.

Europese tour
Broadside is op 22 mei te zien in de Amsterdamse Melkweg en op 23 mei in de Eindhovense Dynamo. Tijdens beide shows speelt de band in het voorprogramma van Trash Boat. Broadside is ook onderdeel van het Duitse Galaxy Camp 2018 en het Britse Slam Dunk Festival 2018.

Voor fans van: Neck Deep, Sleeping With Sirens, Pierce the Veil en State Champs.

Deel dit bericht met je vrienden op WhatsApp:

Laat een reactie achter:


Spotify playlist