donderdag 6 oktober 2016
 

Geschreven door Stephanie van Gerven.

 

Maak kennis met… Bry, voorprogramma twenty one pilots

Het is al langere tijd bekend dat het duo van twenty one pilots terugkeert naar Nederland. Op 15 november staat de band op het podium van de Heineken Music Hall. Onlangs werd duidelijk dat de zaal wordt opgewarmd door Bry. Maar wie is Bry eigenlijk? In dit artikel vind je alle ins en outs over Bry!

De beginjaren
Brian O’Reilly, beter bekend onder zijn artiestennaam Bry en eerder BriBry, is een 27-jarige singer-songwriter. Hij werd geboren in Dublin, Ierland, waar hij ook opgroeide. In 2010 besloot hij zijn eigen YouTube-kanaal te starten. In eerste instantie begint hij niet met het delen van muzikale video’s, maar geeft een kijkje in bepaalde gebeurtenissen van zijn leven. In één van zijn oudere video’s neemt hij zijn kijkers mee naar de tattooshop, waar hij zijn eerste tattoo krijgt.

YouTube
Bry besluit later ook muziek te gaan delen via zijn YouTube-kanaal. Op zijn kanaal covert hij verschillende tracks van artiesten, zoals Blink-182, twenty one pilots en All Time Low. Daarnaast plaatst hij ook zijn eigen werk op YouTube met bijbehorende video’s. Ondertussen heeft Bry 383.880 abonnees op zijn kanaal.

Touren, heel veel touren
Het is natuurlijk de wens van elke artiest om over de hele wereld op te treden. Bry besloot deze wens werkelijkheid te maken. Samen met zijn vrouw, Candice O’Reilly, is hij een nieuw project gestart: elk land in de wereld bezoeken en een optreden geven. Op een apart YouTube-kanaal kan je deze avonturen op de voet volgen. Op dit moment heeft hij, volgens zijn website, 62 landen bezocht.

Goede doelen
In het verleden zette de singer-songwriter zich in voor de online campagne Cut Cake Not Wrists, een organisatie die zich inzet voor jonge mensen die te maken hebben met zelfbeschadiging. Daarnaast zet Bry zich in voor LGBT-rechten en kankeronderzoeken. Dit laatste in nagedachtenis van zijn vriend Ross, die in 2010 overleed aan de gevolgen van kanker.

Label en de toekomst
In 2014 krijgt Snow Patrol drummer, Jonny Quinn, via-via te horen over Bry. Niet veel later wordt de singer-songwriter opgenomen in de Polar Patrol Publishing, een label dat is opgericht door Snow Patrol leden Jonny Quinn, Nathan Connolly en Gary Lightbody.

Op 15 november staat Bry dus in het voorprogramma van twenty one pilots. Dat is echter niet de eerste keer voor Bry in Nederland. Op onder andere 2, 3 en 4 oktober was de zanger te zien in de Melkweg, te Amsterdam, Merlyn, te Nijmegen, en in TivoliVredenburg, te Utrecht, samen met Roo Panes en Leo Stannard.

Hoewel er eerder al eens een EP verscheen, komt op 11 november het debuutalbum uit van Bry. Dit schijfje gaat onder de naam “BRY“. De eerste tracks van de plaat zijn al een feit. De meest recente track is “You’re Alright“, die met bijbehorende video online verscheen.

Deel dit bericht met je vrienden op WhatsApp:

Laat een reactie achter:


Spotify playlist