zondag 27 mei 2018
 

Geschreven door Stephanie van Gerven.

 

Maak kennis met… Dream State

De band Dream State: de naam zegt je misschien iets, misschien ook niet. Wij brengen je in ieder geval helemaal op de hoogte van deze jonge band uit Groot-Brittannië.

Een snelle introductie

Dream State bestaat uit vocaliste CJ Gilpin, bassist Danny Rayer, drummer Jamie Lee en gitaristen Aled Evans en Rhys Wilcox. Het startsein van deze vijfkoppige band wordt gegeven in december 2014 in Zuid-Wales, Groot Brittannië. Dream State plaatst zichzelf in de genres alternatieve rock en post-hardcore. “Mijn favoriete beschrijving van ons is: ’emotioneel en rauw.’“, vertelt Gilpin in een interview. De dame en heren verspillen duidelijk geen tijd. Nog geen jaar na de officiële start ligt er al een EP op de planken: “Consequences“. De tracks “Burn Them Down” en “Rebuild, Recreate” krijgen ieder een eigen clip, die in première gaan bij BlankTV.

Van lokale scene naar wereldwijd bereik
Ondanks dat “Consequences” goed werd opgepakt, had de band het succes van single “White Lies” niet zien aankomen. Na de release kreeg de track en video wereldwijde aandacht. Op streamingdienst Spotify is het nummer al over een miljoen keer beluistert en op YouTube is de 5.000.000 views al lang gepasseerd. Dit bereik levert Dream State wereldwijde fans op. “Tijdens onze supportshow in Londen met Ocean Grove hadden we fans vanuit Egypte. Ze zeiden: ‘We konden niet wachten tot jullie dichterbij gingen touren, dus komen we naar jullie toe.’ Ten eerste is het tof om te weten dat mensen je van ver weg supporten. Maar dat ze zelfs bereid zijn om ons een kleine show te zien spelen in Londen, dat heeft echt mijn ogen geopend.”, laat de frontvrouw weten. Dream State bracht later nog een “White Lies” EP uit, met daarop de originele, akoestische en pianoversie van de track.

Inspiratie & invloed
Dream State weet zijn inspiratie en invloeden uit een groot en brede variatie bands te halen: van Slipknot tot Tool en Linkin Park. De band laat zelf ook weten elementen uit verschillende genres te halen om er uiteindelijk een eigen draai aan te geven. Voor de teksten blijft vocaliste CJ Gilpin het liefst dichtbij zichzelf: “Tekstueel gezien haal ik veel uit mijn eigen ervaringen. Vroeger had ik een drugsverslaving en hebt het daar nog elke dag moeilijk mee, maar het gaat goed op het moment. Ik wil dat rolmodel zijn dat dit achter zich kan laten en er sterker uitkomt.”

Nieuwe EP en klaar om te touren
Op 18 mei 2018 bracht Dream State zijn nieuwste EP via UNFD uit, genaamd “Recovery“. Met deze plaat op zak speelt de band op verschillende festivals in de zomer. In Nederland kun je de dame en heren zien als supportact voor de Japanse band BABYMETAL op dinsdag 5 juni en woensdag 6 juni 2018. Het kan echter niet lang meer duren voordat Dream State zelf een headlineshow in Nederland zal spelen. Zoals de band zelf al aangeeft: “Het gaat allemaal heel snel. We zijn van een publiek met twee mensen, naar ongeveer 20 tot 30 mensen gegaan. Nu mogen voor een aantal honderd mensen spelen.

Voor fans van: Flyleaf, Dangerkids, Alexisonfire en Marmozets.

Meer nieuwe artiesten en muziek ontdekken? Check dan hier ons complete overzicht van de serie ‘Maak kennis met…’.

Deel dit bericht met je vrienden op WhatsApp:

Laat een reactie achter:


Spotify playlist