woensdag 7 oktober 2020
 

Geschreven door Rosa Jonker.

 

Maak kennis met… Dying Wish

Ben jij een liefhebber van vernieuwende hardcorebands? Dan is het tijd dat we je aan Dying Wish voorstellen. Een band die naar eigen zeggen de new wave van Amerikaanse heavy metal combineert met een chaos-gedreven punkgeluid.

Voor fans van: Serration, Knocked Loose, Stick to Your Guns en Year Of the Knife.

Een snelle introductieEen wens die werkelijkheid wordt

Dying Wish begon in 2018 in Portland, Oregon, met het maken van muziek. De melodische hardcoreband bracht niet veel later zijn eerste EP “Dying Wish” uit. Een droom die werkelijkheid werd voor het vijftal. De toon voor Dying Wish wordt gelijk gezet met deze EP: heerlijke gitaarriffs en harde, schreeuwende vocalen zorgen samen met snelle, krachtige drums voor energieke en boze nummers. Met teksten als “Fight fire with fire – Make fascists hide” is het ook meteen duidelijk waar de woede op gericht is. Met deze EP op zak tourt de band al snel samen met Knocked Loose, Terror, Year of the Knife en Jesus Piece.

Verrassingselementen ter onderscheiding

Als tweede release brengt Dying Wish een split EP uit met de Canadese hardcoreband Serration. Hier doet de band het net iets anders dan je gewend bent van de gemiddelde hardcoreband. De tracks zijn langer en op het nummer “Autumn’s Final Sun” gooit frontvrouw Emma Boster clean vocals in het refrein. Dit maakt het interessant, catchy en de afwisseling zorgt voor vasthoudende aandacht. Wat kan er nog meer gebeuren? De band blijft niet onopgemerkt en tourt de wereld rond als support van onder andere Counterparts, Stray From the Path en Stick To Your Guns.

Het einde is nog lang niet in zicht

Dat Dying Wish graag met andere muzikanten samenwerkt, bewijst de single “Enemies in Red” opnieuw. Want na de split EP is er voor deze single samengewerkt met Bryan Garris, de vocalist van Knocked Loose. Het meest recente werk van de band werd in augustus uitgebracht: “Innate Thirst“. Bij de release van deze track en clip liet Dying Wish weten niet stil te zitten: “We zijn in de studio om te werken aan onze debuutplaat.” Wanneer we deze kunnen verwachten is nog onbekend.Meer nieuwe artiesten en muziek ontdekken? Check dan hier ons complete overzicht van de serie ‘Maak kennis met…’.

Laat een reactie achter:

Spotify playlist