vrijdag 11 december 2020
 

Geschreven door Babette Banté.

 

Maak kennis met… Hot Milk

We hebben weer een nieuwe band voor je: Hot Milk! Hot Milk is een band die de afgelopen paar jaar behoorlijk gegroeid is. Niet gek, want door zijn aanstekelijke nummers wordt je al snel verliefd op deze poppunk groep van Engelse bodem. Een echte aanrader voor fans van bands als State Champs en Stand Atlantic.

Voor de fans van: Stand Atlantic, State Champs en The Story So Far.

Een snelle introductie

Hoe het allemaal begon

Het was het jaar 2016 en vocalisten Jim Shaw en Hannah Mee kwamen elkaar tegen in een kroeg in Manchester, Engeland. De twee werden beste vrienden en begonnen samen muziek te maken, oftewel dual-fronted band Hot Milk is geboren. Twee jaar later kwamen bassist Tom Paton en drummer Harry Deller bij de band. Sindsdien heeft het viertal al behoorlijk wat meegemaakt, zo speelde hij zalen over de hele wereld plat en bracht hij zijn eerste EP uit.

De band komt tot leven

In 2019 kwam de debuut EP ”Are You Feeling Alive?” uit. Lekkere gitaarmuziek, maar soms zijn de teksten wat minder blij. Op zijn website zegt Hot Milk dan ook dat hij ”droevige nummers zingt met vrolijke melodieën”. Onderwerpen als depressies en het beëindigen van relaties worden aangehaald. Ondanks deze wat sombere onderwerpen blijft de EP zeer energiek.

De wereld over

Hoewel de band nog maar vier jaar aan het werk is, heeft hij al aardig wat concerten gespeeld. In 2018 werd er geopend voor Foo Fighters en het jaar daarop stond Hot Milk op het podium bij Download Festival. De band was op tour met The Faim, die we eerder al aan je introduceerden in deze reeks. Afgelopen februari kwam Hot Milk voor een headlineshow naar Nederland. Met nog maar één EP uit werd de set niet langer dan 45 minuten. Toch beschreven wij dit concert als ”niet te missen” in onze review. Al met al heeft hij al aardig wat podia onder de voeten gehad.

2020: een nieuw tijdperk

In 2020 heeft Hot Milk niet stilgezeten. Hij heeft onder andere de nummers ”California’s Burning” en ”Glass Spiders” uitgebracht. Nieuwe muziek kwam online en omdat concerten even geen mogelijkheid zijn, worden er live videos opgenomen vanaf huis. De band liet al weten erg dankbaar te zijn voor alle support die ze het afgelopen jaar hebben gekregen: ”Bedankt voor alle support voor onze band en alles waar we voor staan, we beloven dat 2021 geweldig gaat worden en we kunnen niet wachten om deze familie te laten groeien en de wereld te laten zien wat we samen kunnen doen.”

Toekomstplannen

Op de planning van Hot Milk staan voor 2021 al wat festivals geboekt en een kleine headlinetour door Europa. Jammer genoeg staat er nog geen Nederlandse datum op het programma. Via Twitter liet de band weten druk te zijn met het schrijven van een tweede EP: ”Chaos is onderweg, de kettingen worden verbroken, EP2 wordt geschreven.” Een volledig debuutalbum laat dus nog even op zich wachten.

Meer nieuwe bands en artiesten ontdekken? Check ons overzicht van de serie ‘Maak kennis met…’

Laat een reactie achter:

Spotify playlist