donderdag 19 juli 2018
 

Geschreven door Stephanie van Gerven.

 

Maak kennis met… The Faim

Het is weer tijd om je aan een band voor te stellen. Misschien heb je de bandnaam weleens op een tourposter voorbij zien komen of zegt het je juist helemaal niets. Geen paniek, wij brengen je helemaal op de hoogte van The Faim.

Voor fans van: All Time Low, 5 Seconds of Summer, Fall Out Boy en As It Is. 

Snelle introductie

Ontstaan, inspiratie en ontdekking
The Faim werd in 2014 opgericht in Perth, Australië. Momenteel bestaat de band uit vier leden: vocalist Josh Raven, (bas)gitarist Michael Bono, bassist en toetsenist Stephen Beerkens en drummer Sean Tighe. De heren plaatsen zichzelf in het genre alternatieve pop en laten zich beïnvloeden door hedendaagse artiesten als All Time Low, Paramore, Good Charlotte en 5 Seconds of Summer. Toch zegt de band zich niet te willen vastpinnen aan een bepaald genre of decennia: “We houden ervan om een mix te maken van verschillende genres en tijden.” Na het spelen van enkele shows in en rondom hun thuishaven, namen de jongens enkele demo’s op. Door de wonderlijke wereld van internet kwamen deze demo’s terecht bij producer John Feldmann, die eerder al samenwerkte met bands al The Used, Blink-182 en All Time Low. Feldmann was zo onder de indruk dat hij The Faim uitnodigde om een track op te nemen. “Werken met onaangeroerd talent zoals The Faim gebeurt niet elke dag. Ik zie iets in hen dat ik niet in veel bands zie: fantastische tekstschrijvers en fantastische performers.“, aldus John Feldmann.

Debuutsingle en toekomstig album
In februari 2018 bracht The Faim zijn debuutsingle uit: “Saints of the Sinners“. Het nummer werd geschreven met hulp van Fall Out Boy‘s Pete Wentz. “‘Saints of the Sinners’ gaat over je stempel op de wereld drukken en niemand zich laten bemoeien met wie jij bent. Het brengt die jonge, gevoede rebel naar boven, die gehoord wil worden.“, laat toetsenist en bassist Beerkens weten.

Momenteel heeft de band slechts drie singles uit waarmee hij de wereld over tourt. Het debuutalbum van The Faim is echter wel al compleet opgenomen. “We weten het nog niet. Het zou dit jaar nog kunnen, misschien begin 2019. Het is allemaal klaar. We zijn heel enthousiast, het is een heel persoonlijk album, dus we willen dat het uiteindelijk zo veel mogelijk mensen bereikt.”, laat zanger Raven weten aan HEAVY TV.

Akoestische sessies en cover
The Faim tourt momenteel de hele wereld over om zo veel mogelijk mensen bekend te maken met zijn muziek. Naast het spelen van verschillende shows worden enkele tracks ook in een akoestisch jasje gestopt. Zo speelde de band een speciale akoestische sessie voor Ticketmaster waaronder “Summer Is a Curse” en “Where the River Runs” in een fragiele versie ten gehore werden gebracht. De band nam ook zijn eigen akoestische versie van Tom Petty‘s “Free Falling” op, nadat de muzikant overleden was: “Ik ben momenteel nog aan het herstellen van een griepje, maar ik wilde dit al een tijdje doen sinds we hoorden dat je bent overleden. Ik vind het nog steeds moeilijk om me een wereld voor te stellen zonder dat Tom Petty commentaar levert.”, aldus The Faim‘s frontman.

Op tour door Europa
Hoewel het debuutalbum nog even op zich laten wachten, worden er wel al enkele nieuwe tracks live gespeeld, zoals “Infamous” en “My Heart Needs to Breathe“. Binnenkort is de band ook op Nederlandse en Belgische bodem te vinden. Op maandag 27 augustus staat The Faim in het voorprogramma van Waterparks in de Amsterdamse Melkweg. Meer informatie over die show vind je hier. In het najaar van 2018 keert de band opnieuw terug naar Europa. The Faim zal dan de zaal opwarmen voor Against the Current in onder andere Trix en Melkweg. Meer informatie over die optredens vind je hier.

Meer nieuwe artiesten en muziek ontdekken? Check dan hier ons complete overzicht van de serie ‘Maak kennis met…’.

Laat een reactie achter:

Spotify playlist