donderdag 17 april 2014
 

Geschreven door Irene Theunissen.

 

Machine Head praat over Ignite cover

Sommige bands coveren een nummer omdat ze het leuk vinden, anderen omdat het een belangrijk nummer voor ze was. Vaak worden deze redenen niet uitgelegd, maar Machine Head vertelt graag waarom hij voor een cover van Ignite heeft gekozen. Voor zijn nieuwe demo, “Killers & Kings,” heeft Machine Head buiten een nieuw nummer ook “Our Darkest Days” en “Bleeding” ingespeeld. De reden waarom er specifiek voor Ignite is gekozen kun je hier in zijn geheel lezen. Hieronder kun je alvast een gedeelte vinden.

In die tijd waren bands ontevreden, ze waren niet blij met de manier waarop dingen waren en daar zongen ze over. Ze waren er om op te hitsen, om bang te maken, om te provoceren, soms extreem, altijd eerlijk, soms zelfs erg welbesproken. Ze probeerden niet de massa aan te spreken; in feite haatten ze zelfs de massa.

Het is een groot verschil met de bands van vandaag.

Het was iets met de ‘fuck you,’ ‘fuck de overheid’ en ‘fuck iedereen’ houden dat mij altijd aan heeft gesproken. Deze lo-fi opnames (re. van Ignite) hadden niet de hardste gitaargeluiden of het strakste spel, maar ze hadden een bepaalde houden en fucking ballen. Ze spraken tot me op een manier die ‘normale’ opnames nooit deden…

Met dit in ons achterhoofd zal de cover vast nog beter klinken, zodra we hem kunnen beluisteren. Hieronder kun je in ieder geval van een ander nummer van Machine Head luisteren, namelijk “Darkness Within.

Laat een reactie achter:

Zoeken…
Nieuwste alternatives