dinsdag 19 december 2017
 

Geschreven door Stephanie van Gerven.

 

Mallory Knox, waar blijft je Europese headlinetour?

De uit Cambridge afkomstige alternatieve rockband Mallory Knox stond al verschillende keren op het podium in Nederland. De mannen kregen de eer om de laatste twee jaar in ons kikkerlandje de zaal op te warmen voor onder andere Simple Plan, Good Charlotte, Enter Shikari, Pierce the Veil en ONE OK ROCK. Maar wordt het nu niet langzaamaan tijd voor een Europese headlinetour van het Engelse vijftal?

Een vliegende start
Mallory Knox
werd gevormd in 2009, nu ruim acht jaar later bestaat de band nog steeds uit zijn originele leden waar het ooit mee begon: frontman Mikey Chapman, bassist Sam Douglas, gitarist James Gillett, gitarist Joe Savins en drummer Dave Rawling. In 2013 verscheen het debuutalbum: “Signals“. Met deze plaat haalde de band in Groot-Brittannië nummer 33 in de albumhitlijsten.

In 2014 bracht Mallory Knox een opvolger uit, genaamd “Asymmetry“. De band behaalde hiermee zelfs een nummer zestien-positie in de Britse hitlijsten. Het gevolg was het spelen op grote festivals waaronder Slam Dunk Festival, Vans Warped Tour en Reading & Leeds Festival.

Een Mallory Knox-sausje
Naast het succesvol uitbrengen van eigen werk, waagt Mallory Knox zich ook wel eens aan het werk van andere artiesten. De band coverde in het verleden onder andere Green Day‘s “Good Riddance (Time of Your Life)“, Alesso‘s “Heroes (We Could Be)” en Coldplay‘s “Yellow“. Hiermee slaan de mannen soms een iets andere weg in, maar blijven toch bij zichzelf en voorzien de tracks van een Mallory Knox-sausje.

Naast muziek kun je bij de mannen ook terecht voor gesprekken rondom serieuze en minder serieuze onderwerpen. Zo maakte Mallory Knox eerder al deel uit van de serie Rock Ink, waar de leden meer vertellen over hun tattoos. Frontman Mikey Chapman en bassist Sam Douglas spraken in de serie Mind Matters over mentale gezondheid en gitaristen Joe Savens en James Gillett deden Zoe London’s make-up voor de serie Band Does My Make-Up.

Een nieuw tijdperk
Begin 2017 bracht Mallory Knox zijn derde album uit: “Wired“. Over het opname- en schrijfproces van deze plaat maakte de band een korte documentaire, die onlangs online is verschenen. In mei brachten de heren een EP uit, genaamd “Unwired“. Hierop zijn vijf tracks van “Wired” in een akoestisch jasje gestopt.

De toekomst
Over de toekomst praten de mannen met veel nuchterheid. De band laat weten dat er een aantal deuren zijn geopend, maar dat er geen concrete plannen zijn. Volgens gitaristen Joe Savens en James Gillett heeft dit mede te maken met de veranderingen in de muziekindustrie. “Eerst deed je een tour als het album uit was, dan nog een tour om het af te sluiten, zodat de cirkel rond is. Maar mensen verwerken muziek en alles op een andere manier nu, en dat moet je accepteren. […] Daarom zetten we niets vast.“, aldus Gillett.

Ondanks dat de plannen voor de toekomst nog wat mysterieus blijven, is het een kwestie van wachten tot de mannen het Nederlandse publiek trakteren op een headlineshow. Met deze ervaringen en albums op zak, kan dit haast niet lang meer duren. In welke zaal zou jij Mallory Knox graag willen zien? Laat het ons weten via Facebook en Twitter. Hieronder kun je de meest recente clip bekijken die de mannen opnamen voor de single “Sugar“.

Deel dit bericht met je vrienden op WhatsApp:

Laat een reactie achter:


Spotify playlist