woensdag 30 december 2015
 

Geschreven door Ellemieke Hertgers.

 

Mark Morton over demo’s van fans

Aspirant bandjes zijn soms zo geïnspireerd door een band, dat ze graag hun materiaal willen delen met hun favoriete muzikant. Zo gebeurt het regelmatig dat bekende muzikanten USB-sticks of CD’s aangeboden krijgen met demo’s die hun fans hebben opgenomen. Een mooi gebaar zou je zeggen, maar gitarist Mark Morton van Lamb of God moet er niks van hebben.

Het is volgens hem niet omdat hij het gebaar niet waardeert, maar om een heel andere reden: “Jaren geleden gaf een bandje een schijfje aan ons met enkele demo’s erop, zodat we ernaar kon luisteren. Een tijdje na deze onschuldige uitwisseling kregen we ineens een rechtszaak aan onze broek. Het aspirant bandje beweerde dat wij het materiaal hadden gebruikt zonder hen de credits en compensatie ervoor te geven. De aantijgingen waren uiteraard verzonnen en het hele voorval werd gelukkig snel vergeten. Maar dit, mijn vrienden, is de exacte reden waarom wij je demo’s niet luisteren. Zoals zo vaak gebeurt in het leven; één eikel verpest het vaak voor de rest.

Wat vind je van het statement van Mark Morton? Laat het ons vooral weten via Facebook en Twitter, terwijl je hieronder luistert naar “Overlord” van Lamb of God.

Deel dit bericht met je vrienden op WhatsApp:

Laat een reactie achter:


Spotify playlist