zondag 19 juli 2020
 

Geschreven door Lianne Brand.

 

Mike Shinoda is uniek op “Dropped Frames, Vol 1”

Mike Shinoda is continu bezig met muziek. Echter is op het gloednieuwe album “Dropped Frames, Vol 1” vooral de focus gelegd op muziek dat kan worden gebruikt op het mediaplatform Twitch. De muziek is grotendeels instrumenteel en de zanger heeft aangegeven dat dit gratis kan worden gebruikt op de streamservice.

Open Door” is een van de twee nummers dat zang bevat. Het is een typische track voor Mike Shinoda. De beat, de rap en het algemene gevoel. Je voelt elementen van Linkin Park en zijn voorgaande album. Het is een fantastisch nummer en het is zo jammer dat er maar één volwaardig nummer op dit album te vinden is.

Ieder opvolgend nummer is instrumenteel: “Super Galaxtica” is, wat je eigenlijk al een beetje in de titel leest, vooral erg alien-achtig. De futuristische accenten door de track heen slepen je naar een intergalactische wereld. “Doodle Buzz” neemt je wat meer mee in de creativiteit van Shinoda. Alle art die te zien is op de albumcover, maar ook voorgaande tekeningen die de fans zijn tegengekomen in videoclips zijn door Shinoda zelf gemaakt. Het nummer voelt op een bijzondere manier heel creatief. Je ontplooit jezelf in een brainwave. Het vergt een groot stuk talent om dit zo technisch in elkaar te zetten.

Het allerlaatste nummer van de plaat is “Booty Down“, wat een bijzonderr track is. Met de continue lyrics ‘Booty down, booty up‘ is het vrij veel van hetzelfde. Misschien gaan strepen hoe vaak het woord booty te horen is? Het voelt wat meer als de grap op het album en er kan zeker om gelachen worden.

Het album is kort: het telt net een halfuurtje muziek. Het is voor sommige fans zeker jammer dat het veelal instrumentele muziek betreft, maar voor de streamers is het een groot pluspunt. De streamingsdienst Twitch heeft sinds kort meer beperkingen gelegd op de muziek die daar kan worden afgespeeld, dus nieuwe muziek op dit gebied komt erg van pas. Maar voor de fans die hier geen gebruik van maken? Die moeten nog even wachten tot er meer tracks komen van Mike Shinoda.

Beoordeling: 6,5/10  
Releasedatum: 10 juli 2020  
Label: Kenji Kobayashi Productions

Laat een reactie achter:

Spotify playlist